full screen background image
Keresés
2019 december 2 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Egy 700 lóerős Tesla modellt is kipróbálhattak

Egy 700 lóerős Tesla modellt is kipróbálhattak

2019.12.01. Az „E-mobilitás” témáját járta körül a Tolna Megyei Mérnök Kamara pénteken Szekszárdon, a Vármegyeházán megtartott szakmai napon, melynek részeként egy 700 lóerős Tesla modellt is kipróbálhattak a résztvevők.

A rendezvényen Palotásné Kővári Terézia elnök, illetve Fenyvesi Csaba alelnök köszöntötte a mintegy 70 résztvevőt. Az előadások alkalmával a villamosenergia-termelés különböző módjairól, az energiahasznosítás mikéntjeiről és az elektromos autók tervezésének, gyártásának eddigi tapasztalatairól, illetve nehézségeiről esett szó.

Előadást tartott Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki Paks 2 aktualitásairól adott tájékoztatást. Süli János tudatta, az építés megkezdéséhez szükséges engedélyek kiadása 2021. nyarán várható.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képviseletében Szántó István üzemvezető a villamos energia előállításának elméletéről és gyakorlati megvalósításáról, dr. Fazekas András, a BMGE egyetemi docense a villamosenergia-rendszerek szabályozásáról, míg Darvas István, az E-mobility témavezetője az elektromos meghajtású gépkocsik energiaellátó rendszereinek tervezési és üzemeltetési kihívásairól tartott előadást.

Palotásné Kővári Terézia az előadásokat követően, azok tanúságát levonva arról szólt, hogy az alternatív energiaforrások önmagukban nem jelentenek megoldást az energiaéhségre, ám az atomenergia és az alternatív energia együttes használata jól kiegészíti egymást.

A rendezvényen a résztvevők – előzetes jelentkezés után – egy több mint 700 lóerős Tesla elektromos autót is kipróbálhattak. Azok, akik részese lehettek az élménynek, megtapasztalhatták  a jármű elképesztő gyorsulását, mellyel röpke 2,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

* A kép illusztráció
Read previous post:
A marsi légkör szezonálisan ingadozó oxigénszintje rejtély a kutatók számára

2019.12.01....

Close