full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Egy napra minden gyermek tűzoltó lehet

Egy napra minden gyermek tűzoltó lehet

2016.05.25. Rengeteg kisgyermek álma válhat valóra a hétvégén, hiszen a katasztrófavédelem immár harmadik alkalommal az idén is megnyitja a tűzoltószertárak kapuit a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett önkormányzati tűzoltóságok és önkéntes tűzoltó egyesületek is fogadják az érdeklődő közönséget.

Az elmúlt két évben hatalmas érdeklődés mellett zajlott a katasztrófavédelem gyermeknapi rendezvénye, az ország különböző tűzoltószertáraiba összesen több tízezren látogattak el. A tűzoltók „munkahelye” az egyik legspeciálisabban kialakított környezet, ahova csak ritkán juthatnak be látogatók. Most vasárnap azonban bárki megtekintheti a tűzoltógépjárműveket, a tűzoltók különleges felszereléseit és bepillantást nyerhetnek a nem mindennapi hivatást gyakorlók életébe.

Az egyes helyszíneken más és más programmal készülnek a tűzoltók, azonban próbariasztást és villogó, vagy szirénázó tűzoltógépjárműveket mindenhol láthatnak az érdeklődők. Az egyes helyszínek ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak délelőtt 10 órától délután 16 óráig. A laktanyák mellett ingyenes látogatható a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma és vidéki kiállítóhelyei is.

A szekszárdi tűzoltólaktanya címe: Mikes utca 16-22.

A képen: a 2015-ös városi gyermeknapon is nagy sikere  volt a tűzoltójárműveknek. Fotó: Kadarka.net

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
A héten már másodszor emeli a benzin árát a MOL

2016.05.25....

Close