full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Együttműködési megállapodást írt alá a PTE KPVK és a katasztrófavédelem

Együttműködési megállapodást írt alá a PTE KPVK és a katasztrófavédelem

2019.03.26. Együttműködési megállapodást írt alá a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával. A két szervezet együttműködéséről szóló dokumentumot Dr. Balázs Gábor tű. ezredes megyei igazgató és prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KVPK dékánja látta el kézjegyével kedden délelőtt.

Prof. Dr. Szécsi Gábor az oktatást és a képzést helyezte a megállapodás gyújtópontjába. A dékán elmondta, hogy az egyetem és a katasztrófavédelem egyaránt fontosnak tartja a megyében élők biztonságérzetének növelését, ami a két szervezet által végzett közös, egybehangolt tájékoztatás révén valósulhat meg a leghatékonyabban. Ennek a közös célnak a megvalósulását támogatja a most aláírt együttműködési megállapodás. A két szervezet számos ponton kapcsolódhat egymáshoz, akár a tantárgyi kínálat bővítése, vagy a nyitott egyetemi programokon való részvétel által.

Dr. Balázs Gábor köszöntőjéből kiderült, hogy az igazgatóság fontosnak tartja, hogy a megye egyetlen felsőoktatási intézményével ápolt kiváló kapcsolatot ezzel a megállapodással pecsételjék meg, és ami ennél is lényegesebb, hogy a papír tartalommal is bírjon. Az igazgató elmondta, kiemelkedő szempont, hogy az intézményt olyan szakemberek hagyják el, akik kellő érzékenységgel rendelkeznek a katasztrófák, veszélyhelyzetek megelőzése iránt és ezt a tudást tovább is tudják adni a fiatalabb generációk számára, hogy aztán rajtuk keresztül a családokhoz is eljussanak a megelőzéssel kapcsolatos információk, elejét véve ezzel számos, egyébként megelőzhető tragédiának.

A megállapodás aláírását egy statikus és dinamikus elemekkel tarkított katasztrófavédelmi bemutató követte a sportpályán, melynek során az érdeklődők megismerkedhettek a katasztrófavédelem és a tűzoltóságok eszközeivel, valamint tűzoltási bemutatókat láthattak, melyben a bátrabbak akár aktívan is részt vehettek.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


dr. Balázs Gábor dr. Szécsi Gábor PTE KPVK
ElőzőTöbb mint hétezer tojással díszítenek egy fát Dunaföldváron KövetkezőEgy arany- és egy ezüstérem az Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzőinek


Read previous post:
Egy arany- és egy ezüstérem az Alisca Nyilai Íjász Egyesület versenyzőinek

2019.03.26....

Két kutyát is kivégzett egy kölesdi férfi

2019.03.26....

Close