full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Éheztetéssel, kötéllel okozott szenvedést az ebnek

Éheztetéssel, kötéllel okozott szenvedést az ebnek

2020.03.17. A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 40 éves Udvariban élő férfival szemben folytattak állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre még 2019 szeptemberében, mert az egyik Udvariban levő lakóház udvarán egy kutyát az épület oszlopához kötözve, rossz fizikai állapotban találtak. Az egyenruhások rövid időn belül a helyszínre mentek, ahol egy körülbelül kétéves közepes termetű alultáplált kutya volt kikötve. Az ebet azonnal menhelyre szállíttatták, és gondoskodtak orvosi ellátásáról is – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást állatkínzás gyanúja miatt. Kiderült, hogy az Udvariban levő házban egy 40 éves férfi élt albérletben. A kutya is az ő tulajdona. A rendőrök az eb gazdáját gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült, hogy a kutya hetekig nem kapott enni, valamint a kötél, amellyel ki volt kötve, súlyos sérüléseket okozott neki.

A tamási rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek.
Read previous post:
Close