full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

Elektromos-autó töltőállomást adtak át Bátaszéken

Elektromos-autó töltőállomást adtak át Bátaszéken

2017.09.13. Elektromos autók töltésére szolgáló állomást adtak át Bátaszéken.

A töltőállomást dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere és Felegyi Gábor, az Evopro csoportelnök-kabinetvezetője adta át ünnepélyesen. Reményeik szerint egyre többen lesznek azok, akik a környzettudatos autózást választják, és így lehetőségük lesz Bátaszékre érkezve az elektromos gyorstöltő-állomást használni.

Az elektromos autók töltésére alkalmas állomást a Nemzeti Bor Maraton főtámogatója, az Evopro jóvoltából létesítették Bátaszéken.

Az Európában egyedülálló Nemzeti Bor Maraton azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort, a magyar vidéket és a magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez. A 2016. május 13. és 22. között megrendezett II. Nemzeti Bor Maraton 2057 kilométer hosszú útvonala Magyarország 123 települését érintette, és hazánk mind a 22 borvidékén keresztül haladt.

Az a település, mely a lakosság számához mérten az ingyenes (településen belül tartó) részvételen, a hatályos KSH lakosságszám arányában a legtöbb embert megmozgatta, elnyerte a 2017. évi Nemzeti Bor Maraton hivatalos rajt-cél helyszínének jogát. A győztes fődíjként az Evopro felajánlásának köszönhetően emellett egy gyorstöltő-állomást telepíthetett egymillió forint értékben. Mivel a települések különversenyét Bátaszék nyerte, így a városban létesülhetett elektromos autók töltésére szolgáló állomás.

Mint azt megírtuk, tavaly novemberben Szekszárdon  adták át a Dél-Dunántúl első elektromos autók töltésére szolgáló úgynevezett e-mobility állomását a Piac téren álló parkolólóház alsó szintjén.

A képen dr. Bozsolik Róbert (b) és Felegyi Gábor. Fotó: Nagy Ákos Photography

Forrás: bataszek.hu.
Read previous post:
Close