full screen background image
Keresés
2021 január 17 - vasárnap
  • :
  • :

Életet mentett egy szolgálaton kívüli rendőr és két civil Mözsön

Életet mentett egy szolgálaton kívüli rendőr és két civil Mözsön

2018.10.16. Egy szolgálaton kívüli rendőr és két civil mentett életet szombaton Tolna-Mözsön.

Bejelentés érkezett a rendőrségre szombat este arról, hogy egy férfi Tolna-Mözsön, a művelődési házban tartott rendezvényen rosszul lett és leállt a szíve – tájékoztatott kedden a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi újraélesztését egy szolgálaton kívüli rendőr és két, a közelben tartózkodó személy kezdte meg, miközben hívták a mentőszolgálat munkatársait is. A gyors beavatkozásnak köszönhetően, mire a mentő a helyszínre ért, a férfi már újra lélegzett.

Az újraélesztésről

Mint azt korábban Heidt János mentő szakápoló, a Szekszárdi Mentőállomás munkatársa elmondása alapján megírtuk, az újraélesztést csak biztonságos helyen lehet megkezdeni úgy, miután az adott személyt stabil helyzetben a földre fektetjük. Az újraélesztéshez le kell térdelni az eszméletét vesztett ember mellé terpeszeben úgy,  hogy a combok egyenesen álljanak, majd az összekulcsolt kezeinket a szegycsont alsó részére, a mellkas alsó harmadára kell helyezni. Ezt követően 5-7 centiméter mélyre kell lenyomni a mellkast másodpercenként kétszer, egymás után harmincszor, majd az orron, vagy a szájon át kell lélegeztetni az élettelen személyt két alkalommal.

Ezután ismét harminc mellkasnyomás, majd két lélegeztetés következik, vagyis meg kell ismételni a folyamatot. Mindezt addig kell végezni, míg az adott személy életjeleket nem mutat, vagy amíg meg nem érkezik a segítség. A folyamat főként hosszabb időn át történő ismétlése igen megterhelő, ezért nem árt, ha van segítség, ám a módszer életet menthet.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close