full screen background image
Keresés
2020 október 20 - kedd
  • :
  • :

Életmentő Tolna megyei rendőrökről is mesélt Szekszárdon

Életmentő Tolna megyei rendőrökről is mesélt Szekszárdon

2019.05.29. Dr. Martinkó Károly a Magyar Rendőr című hetilap egykori újságírója tartott előadást Szekszárdon, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Dr. Martinkó Károly hosszú időn át a Belügyminisztérium egykori hetilapjának, a Magyar Rendőrnek volt a főmunkatársa. Az író azzal szerzett hírnevet Magyarországon, hogy több könyvet is publikált életmentő rendőrökről. Dr. Martinkó Károly a Kék fényű glória című könyvében Tolna megyében szolgáló egyenruhásokról is írt történeteket, akik a saját életüket kockáztatva mentették meg gyerekek életét – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az író külön kiemelt három történetet, amelyekben a Tolna megyei rendőrök életet mentettek. Az egykori naki körzeti megbízott, Vörös Ádám a Lápafő melletti patakból mentett ki egy fiút. Halász Lajos, volt dunakömlődi körzeti megbízott égő házból hozta ki a bent rekedteket. A Paksi Rendőrkapitányság két volt munkatársa, Köllő Imre és Vass Zoltán pedig egy csónakázó családot mentett ki Domboriban a vízből.

Dr. Martinkó Károly előadását követően dedikálta is könyveit a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak. Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságTolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó:
TMRFK
Read previous post:
Close