full screen background image
Keresés
2021 szeptember 17 - péntek
  • :
  • :

Elfogadta költségvetését a Völgységi Önkormányzatok Társulása

Elfogadta költségvetését a Völgységi Önkormányzatok Társulása

2017.01.28. A bonyhádi Városháza adott otthont a Völgységi Önkormányzatok Társulása (VÖT) idei első tanácsülésének január 27-én.

Egészségben, feladatokban és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt a társulás valamennyi tagjának Filóné Ferencz Ibolya a tanácsülés kezdetén, lévén, hogy ebben a körben még nem találkoztak december óta.

Az egyebekkel együtt összesen hét napirendi pontról döntöttek a vezetők. Megtárgyalták és elfogadták a központi háziorvosi ügyelet 2016. évi ellátásáról szóló beszámolót, majd a szolgáltatást végző BZS Bt. által kidolgozott 2017-es szakmai és költségvetési tervet. Utóbbihoz kapcsolódva dr. Barcza Zsolt megjegyezte: a tavalyi évi hozzájárulással olyan szintű ügyeleti díjat tudnak fizetni az orvosoknak, ami országosan is példaértékű, ettől függetlenül továbbra is vannak olyan kollégák, akik nem szeretnének ügyeletet vállalni.

– Most is arra kérem a polgármestereket, hogy segítsenek a velük kapcsolatban álló háziorvosok ösztönzésében, motiválásában a betegellátás zavartalan fenntartása érdekében – fűzte hozzá dr. Barcza Zsolt.

A tanácsülés legfőbb napirendje – jelentőségét tekintve – a VÖT 2017. évi költségvetésének elfogadása volt. Mint az előterjesztésből kiderült, idén 224 millió 404 ezer 432 forintból gazdálkodhat a társulás – ami a Gondozási Központ működését is tartalmazza.

– Köszönöm valamennyi kollégámnak a szakmai munkát, amit a költségvetés összeállításánál végzett. A számokból kiolvasható, hogy továbbra is Bonyhád a legnagyobb befizető, városunk biztosítja a legnagyobb szerepvállalást – minden téren –, ami alátámasztja a térség és a települések fejlesztése érdekében végzett munkánkat, céljainkat – foglalta össze Filóné Ferencz Ibolya.

A tanácsülésen ugyancsak jóváhagyták a Gondozási Központ szakmai programjának módosítását, a VÖT 2016. évi feladatellátásáról szóló beszámolót, ahogy a társulás 2017. évi munkatervét is.

Forrás:/fotó bonyhad.hu – Vizin B.
Read previous post:
Close