full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Elfogadták Bonyhád 2019-es rendezvénytervét

Elfogadták Bonyhád 2019-es rendezvénytervét

2019.01.31. Közmeghallgatással kezdődött a január 31-i képviselő-testületi tanácskozás Bonyhádon. Még mielőtt szót adott volna a megjelenteknek Filóné Ferencz Ibolya, elmondta: már akkor szorgalmazta, hogy januárban legyen a közmeghallgatás, amikor megválasztották polgármesternek. Mindezt azért tette, mert ilyenkor, év elején a költségvetés kialakításakor lehetőség nyílik a lakosságtól érkezett – finanszírozható – javaslatokat betervezni.

Ezúttal két témakörben érkeztek kérdések a város vezetéséhez: egyrészt a Budai utcában tapasztalható gyorshajtást és a megnövekedett teherforgalmat, illetve a Rákóczi utca 93. számú ingatlannál a járdafelújítás szükségességét jelezték a felszólalók. A feltett kérdésekre Filóné Ferencz Ibolya és dr. Marcsek Sándor rendőrkapitány adott választ a két felszólalónak – arról biztosítva őket, hogy valamennyi témakört mihamarabb megvizsgálnak.

A közmeghallgatással együtt 16 napirendi pontról tanácskoztak a képviselők, valamennyi előterjesztésnek zöld utat adva. Többek között megszavazták a város 2019-es rendezvénytervét és a Völgységi Önkormányzatok Társulásának idei költségvetését. Arról is döntöttek, hogy pályázatot nyújt be Bonyhád a Testvérvárosi találkozók (EACEA 2019) megvalósítására. Egy új közterület elnevezése is téma volt, amire a december 1-jén átadott, egy újabb sikeres pályázat eredményeként megvalósult rendezvénytér adott indokot.

– A közterületek elnevezése alapvetően a képviselő-testület jogköre, ugyanakkor az avatón hirdettünk egy internetes szavazást, a lakosság véleményét kikérve, több alternatívát megadva. Egy emailcímről több voks is érkezhetett, a Kaszinókert elnevezés kapta a legtöbb javaslatot, a szavazatok 64 százalékát – részletezte a polgármester, aki ezt követően szavazásra bocsátotta a napirendet. A testület a legtöbb voksot kapott Kaszinókertnek nevezte el a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ mögött található területet.

Forrás: bonyhad.hu – V. B. Fotó: vot.hu
Read previous post:
Close