full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

Elfogadták Szekszárd idei költségvetését

Elfogadták Szekszárd idei költségvetését

2017.02.28. Elfogadta kedden a szekszárdi közgyűlés a város idei költségvetését, amelynek 8,46 milliárd forintos főösszegéből több mint kétmilliárd forintot terveznek beruházásokra, felújításokra.

A költségvetési rendeletet, amelyben a kiadási és bevételi oldal egyensúlyban van, a tolnai megyeszékhely fideszes többségű közgyűlése 9 igen szavazattal, két nem ellenében fogadta el, ketten tartózkodtak a szavazásnál.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztésében a pénzügyi tervezetet a megújulás és a biztonság költségvetésének nevezte, utalva arra, hogy kidolgozásánál fontos szempont volt a város biztonságos működése és a nagyívű fejlesztések.

Az elfogadott rendelet szerint az 5,59 milliárd forint működési bevételben 2,2 milliárd forintra nő az iparűzési adó tervezett összege. A kiadások között összesen 2,89 milliárd forintot terveztek felhalmozási célra, benne 1,337 milliárd forintot beruházásokra, 853 millió forintot felújításokra. A (MVP) projektjei közül a tavaly kezdődött, hárommilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés idén befejeződik, és összesen 28 hazai, valamint európai uniós projekt indul el.

A témáról hamarosan bővebben is írunk portálunkon!

A képen Ács Rezső. Archív fotó

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close