full screen background image
Keresés
2019 június 5 - szerda
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Elismeréseket adott át a pedagógusnap alkalmából a Szekszárdi Tankerület

Elismeréseket adott át a pedagógusnap alkalmából a Szekszárdi Tankerület

2019.06.05. Pedagógusokat és más iskolai dolgozókat ismert el a pedagógusnap alkalmából a Szekszárdi Tankerület szerda délután a Garay János Gimnázium dísztermében.

Gerzsei Péter, a Szekszárdi Tankerület igazgatója köszöntő beszédében felidézte, gyermekként mindig virágcsokorral várták a tanárokat a pedagógusnap alkalmából. Hozzátette, manapság már nem sok ilyet látni és sokszor a köszönetnyilvánítás is elmarad.

– Mintha természetessé vált volna, hogy vannak olyan emberek, akik egész életükben azon dolgoznak, hogy a gyermekek tudáshoz jussanak és személyiségük kiteljesedjen. Pedig ez a legkevésbé sem természetes, hiszen a pedagógusok vállát igen nagy felelősség nyomja, a jövő épül a kezükben – fogalmazott a tankerület igazgatója.

Kiemelte, a pedagógusoknak nem munkájuk, hanem hivatásuk, olyan feladatuk, életcéljuk van, melynek alárendelnek szinte minden személyes dolgot, szabadidőt és pihenést. Mindez nem természetes, éppen ezrét nem lehet elegendő köszönetet mondani azért, hogy napról napra, tanévről tanévre végzik ezt a nehéz, de szép munkát.

Arról is szólt, hogy azokról sem lehet megfeledkezni, akik nem pedagógusi munkát végeznek, hanem annak hátterét adják a gazdasági, technikai, ügyviteli stb. teendők elvégzésével, mely nélkül az oktatás nem működhetne.

Gerzsei Péter zárásként köszönetet mondott az áldozatos munkáért. Ezt követően első alkalommal adták át a tankerület által idén alapított elismeréseket.

A Szekszárdi Tankerület Kiváló Pedagógusa díjat vehette át Boda Zoltán (bogyiszlói általános iskola), Bucher Erika (Wosisky Mór Általános Iskola, Tolna), Búsné Mikus Franciska (Dienes Valéria Általános Iskola, Szekszárd), Kiss-Dala Marianna (Babits Mihály Általános Iskola, Szekszárd), Marótiné Szeleczky Mária (dunaföldvári általános iskola), dr. Mikóné Csősz Judit (I. Béla Gimnázium, Szekszárd), Reimerné Csábi Zsuzsanna (Nagydorogi Széchenyi Sándor Általános Iskola), valamint Takács Ferencné (Baka István Általános Iskola, Szekszárd), illetve Tekucsov Ilona (Szekszárdi Garay János Általános Iskola és AMI).

A Szekszárdi Tankerület Kiváló Dolgozója elismerést kapta Dombai László (rendszergazda, Babits Mihály Általános Iskola), Szabó Miklós (karbantartó, Dunaföldvár) és Vári Józsefné (takarító, Várdomb)

A Szekszárdi Tankerület Kiváló Kormánytisztviselője elismerést Kis Jánosnénak adták át.

Az ünnepségen emellett nyugdíjba vonulása alkalmából emléklapot vehetett át Tarjáni Pálné (II. Géza Gimnázium, Bátaszék), Péter Anikó (Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola) és Tóth Julianna (Bíborvég Decs Általános Iskola).

A rendezvényen közreműködött a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola Művészeti Iskolájának moderntánc-csoportja, Dránovics László (Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola), Ocsovay Damján (Szekszárdi I. Béla Gimnázium), a Szekszárdi I. Béla Gimnázium Zeneműhelye és Szirányi Péter (Szekszárdi Garay János Gimnázium).

Kapcsolódó cikk:
Pedagógusokat köszöntött Ács Rezső Szekszárdon

Fotó: Kadarka.net


Gerzsei Péter pedagógus Szekszárdi Tankerületi Központ