full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

Elismeréseket is átadtak a Wosinsky Emléknap alkalmából Szekszárdon

Elismeréseket is átadtak a Wosinsky Emléknap alkalmából Szekszárdon

2019.05.17. Koszorúzással és elismerések átadásával tisztelgett Wosinsky Mór emléke előtt pénteken a megyei múzeum, mely számos programot kínált a Wosinsky Emléknap és a Mozaik Múzeumtúra Roadshow alkalmából.

A Wosinsky Emléknap alkalmából a megyei múzeum előtt megtartott koszorúzáson Ódor János köszöntötte a megjelenteket. A múzeumigazgató elmondta, az intézmény 1989. május 18-án vette fel az alapító, Wosinsky Mór nevét. A múzeum az elmúlt három évtizedben igyekezett a kiváló tudós emlékének adózni. Minden évben ezen a napon emlékeznek Wosinsky Mórra, részben előadásokkal, részben pedig kitüntető díjak átadásával – fűzte hozzá.

Arról is szólt, hogy a mostani emléknap nem csak abban különbözik a többitől, hogy a múzeum az idén harminc éve vette fel az alapító nevét, de abban is, hogy részben az Örökség Kultúrpolitikai Intézet – akinek vezetője, Makranczi Zsolt is jelen volt – jóvoltából a Mozaik Múzeumtúra Roadshow programsorozathoz is csatlakozhattak.

Az emléknap részeként megkoszorúzták Wosinsky Mór múzeum előtt található szobrát. Koszorút helyezett el a Wosinsky Mór Megyei Múzeum részéről Ódor János, illetve dr. K. Németh András, valamint a Szekszárdi Múzeumbarát Egyesület képviseletében dr. Gaál Zsuzsanna, illetve  dr. Méri Éva.

Ugyancsak az emléknap részeként elismeréseket is átadott Ódor János igazgató. A Múzeumbarát Óvoda oklevelet az idén a Faddi Kismanók Óvoda, a Múzeumbarát Iskola oklevelet a szekszárdi PTE IGY Gyakorló Általános Iskola kapta.

Wosinksy Emlékplakettet vehetett át Fuchs Márta muzeológus, és Hucker Veronika könyvtáros-múzeumpedagógus, illetve Vitéz Attila, akit többek között szekszárdi kötődésű könyvei kapcsán is ismerős lehet.

Mint azt megírtuk, a pénteki Mozaik Múzeumtúra Roadshow szekszárdi állomásán különleges tárlatvezetések, koncertek, családi játékok és kutyás játszóház is várja a kultúrakedvelőket.

A Mozaik Múzeumtúra Roadshow részletes programja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net