full screen background image
Keresés
2019 május 23 - csütörtök
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Elismerést kapott a múzeumtól a katasztrófavédelmi kirendeltség

Elismerést kapott a múzeumtól a katasztrófavédelmi kirendeltség

2016.05.19. A Múzeumi Világnap alkalmából emléknapot rendeztek a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban (WMMM) május 18-án, ahol a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség emlékplakettet vehetett át.

A Wosinsky Emléknapot a Múzeumi Világnap alkalmából szervezték meg, a megjelenteket Ódor János Gábor múzeumigazgató, majd, Csillagné Szánthó Polixéna, a Szekszárdi Közgyűlés humán bizottságának elnöke köszöntötte. Ezt követően a múzeum névadójának szobrát koszorúzták meg a rendezvény résztvevői, a program pedig dr. Ótos Miklós nyugalmazott orvos és helytörténész Wosinsky Mór papi pályafutásáról tartott előadásával folytatódott.

Az előadást követően Ódor János Gábor múzeumigazgató díjakat adott át, ahol a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Wosinsky emlékplakettet vehetett át. Az emlékplakettet minden évben olyan személyeknek vagy szervezeteknek adják át, akik támogatták, elősegítették az intézmény tevékenységét.

A díj átadásakor a múzeum igazgatója hozzátette, hogy az intézmény és a katasztrófavédelmi kirendeltség között az elmúlt években nagyon jó kapcsolat jött létre, a múzeum nem tudott a kirendeltség felé olyan kéréssel fordulni, amiben ne kaptak volna segítséget. Az idei évben a Látványtár kialakításában működött közre a katasztrófavédelem, az alagsorba egy több mázsás homokkő szarkofág levitelében segítettek a város tűzoltói.

A képen Karaszi Péter, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője veszi át az emlékplakettet Ódor János Gábortól, a múzeum igazgatójától. Fotó: WMMM.hu/Retkes Tamás

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


ElőzőEmléknapot tartottak a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban


Read previous post:
Close