full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

Elismerést kaptak a kórházi dolgozók a Balassa Nap alkalmából Szekszárdon

Elismerést kaptak a kórházi dolgozók a Balassa Nap alkalmából Szekszárdon

2019.10.07. Kétnapos rendezvénysorozatot tartott a megyei kórház névadója, a korszerű magyar sebészeti gyakorlat megteremtője, Balassa János emlékére, valamint az intézmény dolgozóinak tiszteletére a Tolna Megyei Balassa János Kórház. Az intézmény szombaton díszünnepség keretében ismerte el dolgozóit a Vármegyeházán.

Pénteken a „Balassa Pályázat” előadásait tartották meg a kórházban. Összesen 14 orvos és 7 egyéb diplomás kolléga versengett, szakmai tudását megmutatva. A rendezvénysorozat szombaton ökumenikus istentisztelettel folytatódott, majd tudományos előadásokat, azt követően pedig díszünnepséget tartottak a Vármegyeháza Dísztermében. A díszünnepség részeként elismeréseket, főorvosi és adjunktusi kinevezéseket adtak át, valamint kihirdették a Balassa Pályázat eredményeit.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és dr. Németh Csaba, a kórház főigazgatója. A köszöntők után a hagyományhoz híven elismeréseket adták át.

Szakmai munkája és az intézmény iránti elkötelezettsége elismeréseként Balassa-díjban részesült dr. Hajdu Gábor, a sebészeti osztály főorvosa, dr. Homoki Éva, a reumatológiai osztály főorvosa, dr. Szeglet Judit, a szemészeti osztály főorvosa, Kosztolányi Zoltánné rendszergazda, az informatikai osztály munkatársa.

Ugyancsak Balassa-díjat vehetett át Breitenbach Angéla, diplomás ápoló, epidemiológiai szakápoló, egészségügyi tanár, a higiéniai osztály munkatársa, Illés Sándor Istvánné, a rendelőintézet laboránsa, Kóródi Erika ambuláns szülésznő, a szülészet-nőgyógyászati osztály munkatársa, Pápainé Máyer Anikó szakápoló, a sebészeti osztály munkatársa.

Szintén Balassa-díjjal ismerték el Krizsánné Sztanyik Mónikát, a logisztikai osztály csoportvezetőjét, Kiss László Gábort, a kertészet immár nyugdíjas dolgozóját, Szűcs Viktóriát, a bércsoport bérügyi előadóját, Tóth József asztalost, a TMK csoport munkatársát és Antal Anitát, a pénzügyi – számviteli osztály számviteli ügyintézőjét.

A felterjesztések és a kórház vezetésének döntése alapján ebben az évben a szervezeti egységek Balassa-díját a Kórházi Gyógyszertár kollektívája kapta.

A Balassa Pályázat tudományos díj orvos kategória nyertese dr. Égi Fruzsina, a fül- orr- gégészeti osztály rezidense, második helyezettje dr. Greksa Dávid, a fül- orr- gégészeti osztály szakorvosjelöltje, harmadik helyezettje dr. Győri Adrienn, a szemészeti osztály rezidense lett.

A Balassa Pályázat tudományos díj egyéb diplomás kategória nyertese Hodován Szabina, a kórházhigiéniai osztály népegészségügyi ellenőre, második helyezettje Breitenbach Angéla, a kórházhigiéniai osztály diplomás ápolója, harmadik helyezettje Kósáné László Anikó, az ápolási igazgatóság ápolás-minőségügyi koordinátora lett.

A pályázat közönségdíját, dr. Maláti Éva az I. belgyógyászati osztály szakorvosjelöltje nyerte el.

A Magyar Orvosi Kamara Tolna Megyei Területi Szervezete különdíjat adományozott dr. Fülöp Istvánnak, az Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Osztály szakorvos jelöltjének. A Balassa Pályázat a bíráló bizottsága a kórház vezetésével egyetértésben ugyancsak különdíjra érdemesnek minősítette Sefcsikné Dugár Éva kórházi lelkész előadását.

Főorvosi kinevezésben részesült dr. Molnár Gabriella (neurológiai osztály), dr. Járai Tamás (gégészeti osztály) és dr. Ganczer Péter (traumatológiai-ortopédiai osztály).

Adjunktusi kinevezésben részesült dr. Balikó Anett (hematológiai osztály) és dr. Polgár Tibor (traumatológiai-ortopédiai osztály).

A kórház tudományos tanácsa 2019-ben első alkalommal írta ki az Év Közleménye pályázatot angol és magyar nyelvű kategóriában, melyre összesen hat pályamunkát adtak be az intézmény munkatársai.

A bíráló bizottság angol nyelvű kategóriában első szerzőként díjazta dr. Magyarosi István gégész szakorvost. Magyar nyelvű kategóriában első szerzőként díjazták dr. Várnai Bianka gyermekgyógyász szakorvosjelölt publikációját.

Illusztráció: kadarka.net