full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Elképesztő számú voksot kapott a Szekszárdi Kutyamenhely az internetes szavazáson

Elképesztő számú voksot kapott a Szekszárdi Kutyamenhely az internetes szavazáson

2018.05.26. A Szekszárdi Kutyamenhely kapta a legtöbb szavazatot a Bayer az állatmenhelyekért pályázatán, melynek fődíja 1,5 millió forint, amit állatorvosi szolgáltatásokra lehet beváltani.

A pályázaton, melyen állatmenhelyet működtető közhasznú szervezetek vehettek részt, huszonhét hazai menhely indult az internetezők voksaiért április 11. és május 25. között. A szavazás során nagy küzdelem alakult ki az első helyért a Szekszárdi Kutyamenhely és a dunaharaszti Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület között. Többször is fordult a kocka, időnként a szekszárdi, menhely, időnként pedig a dunaharaszti egyesület vezette a szavazást.

A Szekszárdi Kutyamenhely végül elképesztő számú, 41 401 szavazatot kapott és ezzel megnyerte a voksokért indított versenyt. A második helyen a dunaharaszti Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület végzett 38 583 szavazattal, a harmadik a budapesti Kutya-segélyszolgálat Alapítvány lett 18 977 szavazattal.

A pályázat első helyezettje 1,5 millió, a második helyezett 1 millió, a harmadik pedig félmillió forintot nyerhet, melyet állatorvosi szolgáltatásokra lehet beváltani.

A támogatott állatmenhelyek a legtöbb szavazatot kapott pályázók közül kerülnek kiválasztásra. A végeredményről a kapott szavazatok száma mellett egy háromtagú szakmai zsűri dönt, így egyelőre annak ellenére sem biztos, hogy a Szekszárdi Menhely kapja a fődíjat, hogy győztes lett az internetes szavazáson. Az eredményhirdetést június 4-én tartják.

Fiáth Szilvia,  a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke óriási eredménynek nevezte a kapott szavazatok számát és az első hely megszerzését. Mint mondta, sok ezer szekszárdi és Szekszárd környéki ember összefogásával sikerült elérni mindezt.

Mint részletezte, sok barát kampányolt együtt a menhellyel, rengetegen osztották meg a közösségi oldalakon megjelent, a pályázattal kapcsolatos bejegyzéseket, sőt sokan voltak, akik ismerősöket toboroztak a szavazáshoz. Ugyancsak megosztotta, Kertai Edit ingyen  plakátot és szórólapot tervezett a pályázathoz, illetve a plakátok árát is kifizette, míg a szórólapokat a Gemenc-Print Nyomda nyomtatta ki számukra ingyen. Emellett rengeteg iskola, számtalan vállalkozás, üzlet tette ki ki plakátjukat és szórólapjukat, és több médium is melléjük állt.

Fiáth Szilvia mindenkinek nagyon köszönte a segítséget. Mint támogatóiról fogalmazott: nagyszerű emberek vagytok!

Hatalmas segítség volna a nyeremény az állatmenhelynek

Mint azt korábban Fiáth Szilviától, a Szekszárdi Kutyamenhelyet működtető Tolna Megyei Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnökétől korábban megtudtuk, a menhely működtetésének költségét tekintve a kiadások jelentős hányadát képviselik az állatorvosi célokra fordított kiadások. Az alapítvány évente mintegy 4 millió forintot költ erre. Az állatok időnként megbetegednek, baleset éri őket, és különböző oltásokra is szükségük van, ami miatt időről időre orvoshoz kell vinni őket.

Ám még ennél is nagyobb kiadást jelent a kutyák ivartalanítása, melyet minden a menhelyre bekerülő kutya esetében elvégeznek, ezzel elejét véve az állatok nem kívánt szaporodásának. Évente összesen 350-400 kutya ivartalanításának költségét kell biztosítani, egy kutya ivartalanítása pedig mintegy 17 ezer forintba kerül. Vagyis, ha a menhely megnyerné a 1,5 millió forintos fődíjat, abból közel kilencven kutya, tehát a kutyák negyedének ivartalanítását fedezhetnék.


Fiáth Szilvia kutya kutyamenhely szavazás


Read previous post:
A rákos áttétek terjedését meggátló hatóanyagot azonosítottak

2018.05.26....

Close