full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Elkezdték a próba jelleggel létesítendő kerékpárút kialakítását Szekszárdon

Elkezdték a próba jelleggel létesítendő kerékpárút kialakítását Szekszárdon

2017.06.13. Zajlik a próba jelleggel létesítendő kerékpárút kialakítása Szekszárd északi részén, a Rákóczi Ferenc utca és a dr. Szakály Ferenc utca kereszteződése, valamint a Rákóczi utca és a Tolnai Lajos utca találkozása közötti szakaszon.

Mint azt megírtuk, a kerékpárutat a korábbi négysávos út külső forgalmi sávjaiból alakítják ki, a járműforgalom pedig két sávon haladhat majd ezen a szakaszon. A munkával legkésőbb csütörtökön végeznek. A tesztidőszak június 15. és szeptember 15. között lesz. Ennek célja, hogy az ez idő alatt összegyűlt tapasztalatok nyomán véglegesítsék a tervet. A tapasztalatokról a közlekedők a e-mail címre küldött levélben számolhatnak be.

Ács Rezső tudatta, a polgármesteri hivatal olyan kérdést is kapott ennek kapcsán, hogy miért nem kérdezték meg a lakosság véleményét a tervezett átalakításokról. Hangsúlyozta, a kerékpáros közlekedés átalakítása kapcsán két fórumot is tartottak, melyeken csekély volt az állampolgári érdeklődés. Nyomatékosította, a próbaüzem után újabb lakossági fórumot tartanak, melynek célja, hogy átbeszéljék a problémákat, tapasztalatokat. A polgármester arra kérte a szekszárdiakat, jöjjenek majd el a fórumra és mondják el véleményüket.

A következő években mintegy 15 kilométer új kerékpárút épülhet Szekszárdon. A város szeretné észak-déli irányban is átjárhatóvá tenni a várost. Az új bicikliutak kialakításának célja, hogy Szekszárd kerékpárosbarát településsé váljon és többen közlekedjenek biciklivel. A változtatások célja az is, hogy a városközpontba csak azok hajtsanak be autóval, akiknek ott van dolguk, az átmenőforgalmat pedig szeretnék kiszorítani a városból. A teljes, mintegy 15 kilométer hosszú új kerékpárút-hálózat két éven belül készülhet fel a Területi Operatív Program (TOP) forrásainak felhasználásával.

Kapcsolódó cikkek:
A tudatos közlekedésre neveli a gyermekeket Szekszárd
Kerékpárutat alakítanak ki próba jelleggel Szekszárd északi részén – kattintson!
Új kerékpárutak: nagyban változhat a szekszárdi közlekedés

Fotó: Kadarka.net


ElőzőA tudatos közlekedésre neveli a gyermekeket Szekszárd KövetkezőKülöndíjat vehetett át Feri Róbert szekszárdi tűzoltó főhadnagy


Read previous post:
Különdíjat vehetett át Feri Róbert szekszárdi tűzoltó főhadnagy

2017.06.13....

TOP információs nap a Vármegyeházán

2017.06.13....

Close