full screen background image
Keresés
2019 augusztus 18 - vasárnap
  • :
  • :

Elkészült a „Sasfészek” – háromszintes kilátó épült Lengyel-Annafürdőn

Elkészült a „Sasfészek” – háromszintes kilátó épült Lengyel-Annafürdőn

2015.10.10. Felavatták Lengyel-Annafürdőn a Sasfészek-kilátót, amelyhez lombkorona ösvény és erdei játszótér is épült.

Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója szerint az új építmény sok örömöt fog nyújtani a gyermekeknek, hiszen a három szintes kilátóra vezető 30 méteres ösvény segít megismerni az erdő szintezettségét, és a lombkorona élővilágát. A Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás köszöntőbeszédet mondott az ünnepélyes átadáson.

Az elnök szerint Annafürdő egyszerre számít a helyiek büszkeségének és a megye kincsének. A kirándulóhely a természet és a történelem tökéletes metszéspontja, hiszen az Apponyi család építette tovább az itt lelhető értékeket, előbb a család, aztán a közösség javára. Fehérvári Tamás örömét fejezte ki, hogy Annafürdő tovább gyarapodik, amelyet a különleges kilátó átadása is bizonyít. A megye is egyfajta kilátó, nem szó szerint, mégis felülről szemléljük Tolna megye jövőjének potenciális szereplőit: településeinket és közösségeinket.

Igyekszünk a vidék előtt álló lehetőségeket oly módon alakítani, hogy valamennyi itt élő ember úgy érezze: szereti az otthonát, látja a jövőjét – fogalmazott az elnök. A megyei közgyűlés elnöke a környezeti értékek megbecsülésének, épségben történő továbbörökítésüknek fontosságát hangsúlyozta. Mint elmondta: abban a korban élünk,
amelyben kulcsfontosságú a felismerés, hogy felelősséggel tartozunk az utókornak e tekintetben. Nem helyes, ha gyermekeink figyelmét kizárólag az „okos eszközök” és a virtuális világ kötik le. Szerencsére még mindig akadnak, akik fel akarnak mászni a fára, és a természetben akarják tölteni az idejüket – zárta gondolatait.

Tolna Megyei Önkormányzat

A vezetőképen (legfelül) Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke Fotó: Ótos Réka
Read previous post:
Close