full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Régi problémát orvosolt az önkormányzat és a kórház

Régi problémát orvosolt az önkormányzat és a kórház

2016.12.21. Befejezték a munkát az Ybl Miklós utcában, ahol huszonkét új parkolóhelyet alakítottak ki az önkormányzat és a Balassa János kórház együttműködésének köszönhetően.

2018hirdetés

Az Ybl Miklós utcában eddig igen nehézkes volt a közlekedés, mivel az út kórház felőli oldalán rengeteg kocsi parkolt. Mint azt megírtuk, a nyáron a város és a kórház megállapodott, hogy az intézmény kerítését három méterrel beljebb viszik és az így nyert területen parkolóhelyeket alakítanak ki az intézmény bejáratától a véradóállomásig.

A munkát befejezték, a parkolót a múlt héten átadták az autósoknak – mondta el szerda délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Mint azt hozzátette, az eredetileg tervezetthez képest kettővel több parkolóhelyet sikerült kialakítani, így összesen huszonkét gépkocsi számára hoztak létre parkolót. Keresik a megoldást a területen lévő gáznyomás-szabályozó áthelyezésére is, melynek köszönhetően még egy parkolóhelyet alakíthatnak ki.

A polgármester azt is elmondta, a parkolóban ingyen lehet megállni két óra hosszára, tárcsával. Hozzáfűzte, kérni fogja a közterület-felügyeletet, hogy figyeljenek a parkolási rend betartására. A tárcsás megoldást nem véletlenül választották, ezzel szeretnék biztosítani, hogy ne lehessen egész napra otthagyni az autót, vagyis, hogy a parkolót azok használhassák, akiknek valóban a kórházban van dolguk.

parkolo-ybl-szekszardHuszonkét új parkolóhelyet alakítottak ki az Ybl Miklós utcában. Fotó: Kadarka.net

A parkoló kialakítása mintegy 8,4 millió forintba került, amit a város a saját költségvetéséből fedezett, a munkát pedig szekszárdi vállalkozók végezték el – tudatta Ács Rezső.

Dr. Németh Csaba, a Tolna Megyei Balassa János Kórház főigazgatója elmondta, örül, hogy segíteni tudtak a városnak a parkolási gondok enyhítésében. Hozzátette, kölcsönös együttműködésről van szó, mert a város is segít a kórháznak. A kórházon belül is akadnak parkolási gondok, ezek megoldására parkolóhelyeket alakítanak ki az intézmény területén. Ebben pedig a város is segíti a kórházat – közölte a főigazgató. Nemcsak a parkolóhelyek számát bővítik a kórházban, de átgondolják a behajtási rendet is annak érdekében, hogy valóban azok közlekedhessenek az intézmény területén, akiknek a legfontosabb.

A vezető képen: Ács Rezső polgármester (b) és dr. Németh Csaba főigazgató. Fotó: Kadarka.net


ElőzőNyolcvan éves jubileumát ünnepelte a Bonyhádi Öregdiák Szövetség KövetkezőRengeteg rászoruló karácsonyát teszik szebbé az adományok


Read previous post:
Rengeteg rászoruló karácsonyát teszik szebbé az adományok

2016.12.21....

Tükörkép

Close