full screen background image
Keresés
2020 november 27 - péntek
  • :
  • :

Elkezdődött a bonyhádi ipari park bővítése

Elkezdődött a bonyhádi ipari park bővítése

2020.05.19. Elkezdődött a bonyhádi ipari park bővítése, a több mint 800 millió forintos beruházással épülő ipari terület alapkövét kedden helyezték el.

Potápi Árpád János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője az esemény előtt jelzésértékűnek nevezte a projekt elindítását.

“Amikor a gazdaság mélyrepülésben van ma Európában és Magyarországon is, a válaszunk erre nem a meghátrálás, hanem az, hogy lerakjuk az ipari park új létesítményeinek az alapkövét, előremenekülünk” – mondta. Hozzátette, azt remélik, hogy a március közepétől elbocsátottak gyorsan újra el tudnak majd helyezkedni.

“A legfontosabb feladatunk legalább annyi munkahely újrateremtése, ahány megszűnt az elmúlt időszakban” – jelentette ki a politikus, megjegyezve, hogy május 8-ig 6800 vállalkozás kapott munkahelyvédelmi bértámogatást, ami 90 ezer embert érintett.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Vállalkozók arról számolnak be, hogy egyre több a megrendelésük, és a határok megnyitásával Bonyhád térsége is gyorsan be fog kapcsolódni az újrainduló európai gazdaságba – mondta.

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere ismertette: a 803 millió forintba kerülő, 3,5 hektáros bővítéshez a többségi önkormányzati tulajdonú Bonyhádi Ipari Park Kft. 480 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból, az önerőt a kft.-ben tulajdonos vállalkozások tették hozzá.

Sebestyén Miklós a kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a projekttel a meglévő, 21 hektáros ipari parkot bővítik. Az új részen 3286 négyzetméternyi alapterületen négy – asztalosipari, fémipari, szállítmányozási és mérnöki – cég számára épül üzemcsarnok, egy gumiipari cégnek pedig közművesített telket alakítanak ki. A pályázat önerejét az öt vállalkozás biztosította, később bérlik a létesítményeket az ipari park kft.-től, és 80-100 embert foglalkoztatnak majd.

Az épületek november végére készülnek el.

Fotó: MTI/Sóki Tamás

MTI