full screen background image
Keresés
2018 december 27 - csütörtök
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Elkezdődtek Szekszárdon az idei évre tervezett egészségügyi fejlesztések

Elkezdődtek Szekszárdon az idei évre tervezett egészségügyi fejlesztések

2018.04.05. A Wigand János téren álló körzeti orvosi és fogorvosi rendelő felújításával elkezdődtek az egészségügyi ellátás idei évre tervezett fejlesztései Szekszárdon.

2018hirdetés

Az önkormányzat célja az alap egészségügyi ellátás folyamatos fejlesztése. Ennek részeként az elmúlt néhány évben megújult a Kandó Kálmán és a Mikes utcai háziorvosi rendelő – idézte fel Ács Rezső polgármester csütörtök reggel, a Wigand János téren álló háziorvosi és fogorvosi rendelő felújítása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta, az idén is folytatódik az alap egészségügyi ellátás fejlesztése.

A Wigand téren álló rendelők felújítása csak a kezdet, ugyanis még az idén elkezdődik a Kölcsey utcai háziorvosi rendelő felújítása és bővítése, a Szabó Dezső utcában épülő új orvosi rendelő kivitelezése, illetve a legnagyobb fejlesztés, a központi ügyelet kialakítása az YBl Miklós utcában – közölte a városvezető.

Kiemelte, a fejlesztések a betegellátás színvonalának emelése és a rendelőkben dolgozók komfortérzetének javítása miatt is fontos. Utóbbi azért is lényeges, mert ahhoz, hogy csökkenjen, megszűnjön az orvoshiány, megfelelő munkakörülmények kellenek. Hozzátette, az elmúlt időkben két fiatal háziorvost is sikerült a körzetekbe csábítani. Emellett az energetikai korszerűsítéseknek köszönhetően csökken a rendelők fenntartási költsége, az így megtakarított pénzt pedig például a járdák, utak megújítására is fordíthatják.

A Wigand téri rendelők korszerűsítése kapcsán elmondta, az hogy az egészségügyi ellátás fejlesztése éppen itt kezdődött el, dr. Haag Éva alpolgármester és Ferencz Zoltán, a rendelőkhöz tartozó két körzet képviselőjének köszönhető.

A felújítás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) közel 80 millió forintos támogatásával és a város költségvetése terhére biztosított önrészből újul meg. Nemcsak az épületet modernizálják, de új eszközöket is beszereznek mindkét rendelő esetében.

Az épület előtt kialakítandó területen kilenc parkolóhely lesz, közte egy mozgáskorlátozottak számára. A kivitelezés – melyet ezúttal is helyi vállalkozó végez – határideje szeptember vége, de ennél előbb szeretnék befejezni a munkát, hogy a betegek újra mielőbb a saját körzetükben vehessék igénybe az ellátást – tudatta Ács Rezső.

Zsobrák Róbert, a kivitelező Ács-Állványozó Kft. vezetője a felújítás további részleteiről szólva közölte, az épületet többek között akadálymentesítik és energetikai korszerűsítést hajtanak végre. Hőszigetelik a tetőt és az aljzatot, vízszigetelést létesítenek, megújul a homlokzat és 50 négyzetméterrel bővül az épület, mely ezáltal komfortosabb lesz. Mindkét rendelő esetében megújul az elektromos hálózat és a gépészet is, valamint mindegyik rendelőt külön, egyenként 3 Kw teljesítményű napelemes rendszerrel szerelik fel.

Ferenc Zoltán önkormányzati képviselő zárásként felidézte, amikor négy éve átvette körzetét, a Wigand téri rendelőhöz tartozó területnek nem volt állandó körzeti orvosi, de azóta ez a probléma megoldódott.

A vezetőképen: dr. Haag Éva (b), Zsobrák Róbert, Ács Rezső és Ferencz Zoltán. Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
206 millió forintból létesül új ügyeleti központ Szekszárdon
300 millióból fejlesztik az egészségügyi ellátást Szekszárdon


ElőzőA táncház napja Szekszárdon KövetkezőBihari Viktória előadása: Ne bánts anyu! – Mérgező szülők és sérült gyerekek


Read previous post:
Bihari Viktória előadása: Ne bánts anyu! – Mérgező szülők és sérült gyerekek

2018....

Legények, leányok gyújtson fényt ceruzátok rajzpályázat 2018 – Épületfestés Mátyás király mesékkel (gyermekrajzokkal)

Beküldési...

Close