full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Ellenőrzés: jellemzően lakott területen belül nem kapcsoltak az autósok Tolnában

Ellenőrzés: jellemzően lakott területen belül nem kapcsoltak az autósok Tolnában

2017.09.15. Összesen 153 esetben mulasztották el használni a biztonsági övet az autósok a hétfő és szerda között megtartott ellenőrzések Tolnában.

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizte Tolna megye közútjain is a rendőrség hétfő és szerda között. A fokozott figyelem kiterjedt a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére, továbbá a sebesség és ittasság ellenőrzésére is – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A „TISPOL SEATBELT” elnevezésű kampány során a rendőrök összesen 153 esetben tapasztalták azt, hogy az autósok nem használják a biztonsági övet. Ez a mulasztás 135 esetben lakott területen belül fordult elő, városon kívül viszont csak 7 ilyen esettel találkoztak. További 11 esetben a jármű utasa felejtette el bekapcsolni magát. A gyermekbiztonsági rendszer használatának elhagyásával 5 alkalommal, a bukósisak hiányával pedig 4 esetben szembesültek az egyenruhások.

Az ellenőrzés ezúttal sem a szankcionálásra, hanem a megelőzésre irányult. A passzív biztonsági eszközök használata nélkül ugyanis jelentősen megnő a halálos sérülések esélye. A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Mint azt közöltük, a rendőrök háromnapos országos akciója során összesen 4249 alkalommal állapították meg a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztását – kattintson!

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close