full screen background image
Keresés
2022 január 15 - szombat
  • :
  • :

Elmosta a vasúti pályát a víz Szakály-Hőgyész és Kurd között

Elmosta a vasúti pályát a víz Szakály-Hőgyész és Kurd között

2019.08.02. A heves esőzés okozta vízátfolyások két dél-dunántúli vasútvonalon is elmosták a vasúti pálya egy-egy szakaszát – tájékoztatta a Mávinform péntek este az MTI-t.

A Budapest-Pécs vonal Szakály-Hőgyész és Kurd közötti szakaszán mosta alá a vasúti pályát a víz, emiatt ott a vágány helyreállításáig szünetel a vonatközlekedés – írták. Az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Jelentős, 30-60, esetenként 60-120 perces késések lehetnek.

A Kaposvár-Siófok vonalon Mernye és Felsőmocsolád között sodorta el a víz a vágány egy részét, ezért ott is szünetel a vonatforgalom. Mernye és Tab között pótlóbusz közlekedik a személyvonatok helyett.

A helyreállítás időtartama mindkét helyszínen bizonytalan, még tart a károk felmérése – közölték.

Még szombaton is késésekre kell számítani

 Még szombaton is késésekre kell készülni – tájékoztatta a Mávinform péntek este az MTI-t.

Szakály-Hőgyész és Kurd között “a helyreállítás előkészülete már folyamatban van”, de csak szombaton délelőtt kezdődik és előreláthatólag kora estig tart az elmosott pálya javítása. Addig az InterCityk helyett Dombóvár és Pincehely, a személyvonatok helyett Dombóvár és Szakály-Hőgyész között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Az átszállások miatt szombaton várhatóan 20-30 perccel hosszabb lesz a menetidő a pécsi fővonalon – tették hozzá.

* A kép illusztráció

MTI

Kapcsolódó cikk:
Helyreállították a vasúti pályát Szakály-Hőgyész és Kurd között