full screen background image
Keresés
2019 szeptember 16 - hétfő
  • :
  • :

Elmúlt az életveszély, Borisz megmenekült

Elmúlt az életveszély, Borisz megmenekült

2015. 04. 20 Megnyugodhatnak a Kadarka.net olvasói, elmúlt az életveszély. Már a hétvégén párra talált Borisz, akinek korábbi cikkünkben társat kerestünk. Bár nem portálunk felhívása által, de megérkezett Boris, a megmentő.

Mint azt nemrég megírtuk, Borisz a pár nélkül maradt gúnár, társa elvesztése után egy boci, majd egy keverékkutyus mellé szegődött. Bölcskét, az ebet kezdte el társának tekinteni, őt követte kitartóan mindenhová. Enyhe tudatzavarral küzdve, már-már házőrzőnek képzelte magát. Csakhogy a ludak – mint az köztudott – nem kutyák és a folyamatos „őrjáratozást” nehezen bírták Borisz lábai.

– Ki is készültek, szó szerint kikoptak a sok járástól – mondta el Mecseki István, a tanyán dolgozó gazda. Ezt a munkában rendszeresen segítő Viedner Erika – akit korábbi riportunkban már megemlítettük – vette észre nemrég – tette hozzá.

Úgy döntött, hogy nem vár, felcsap „kerítőnek” és vásárol egy párt a láthatóan egyre rosszabb bőrben, illetve tollban lévő Borisznak mielőtt az belepusztul a különös szerelembe.
Felajánlása meglepte Mecsekiéket, mert ugyan Ők még nála is nehezebb anyagi helyzetben vannak, Erikát sem veti fel a pénz. De az asszony nem bírta nézni, ahogy a jószág szenvedett.

– Meg kell mondanom, Erika igen jól választott. Boris, akit Bátaszékről hozott, talán nyári lúd és réti lúd keveréke lehet. Mindenesetre nagyon szép és barátságos. Bár a kutyáktól egyelőre nagyon tart. Ezért egy ideig nem engedik ki az ólból. Ami pedig a legfontosabb, hogy Borisszal máris egymásra találtak.

Ezt magunk is tanúsíthatjuk. Boris emberszemmel nézve nagyon szép lúd. És hogy gúnárszemmel nézve is vonzó-e? Nos, ezt mi sem bizonyít jobban, minthogy ottjártunkkor Borisz folyton mellette pózolt. Csak egyszer ingatta meg az ól kerítéséhez térő volt „szerelme” Bölcske. Egy darabig még vágyakozva nézte, aztán vissza totyogott a hozzá sokkal inkább illő Borishoz.

– Ha teljesen elfogadják a másikat párnak, egyáltalán nem tágítanak egymás mellől, mindig együtt sétálnak majd. Amikor rájuk talál a szerelem a nyakukat összefonják. És, ha Boris háta sáros lesz, abból tudjuk, hogy szerelmük beérett.
– Amikor ezután Boris 6-8 tojást tojik és azokon „elül”, Borisz senkit sem fog a közelébe engedni, még engem sem – magyarázta István a gazda, aki akkor boldog, ha állatai jól érzik magukat. Hozzátette: Borisz állapotának javulása már ez után a néhány nap után is meglátszik a madár tollazatán. Sokkal tisztábban tartja, amiből biztosan tudni, hogy jobban érzi magát.

Mint azt korábban már megírtuk, Mecsekiék szívesen fogadnak óvodás-, és iskoláscsoportokat a Góman-tanyán, ahol bemutatják a hagyományos háztáji gazdálkodást és állattenyésztést. Borisz és Boris mellett rengeteg háziasított állat és érdekesség várja a gyerekeket a Decs melletti bemutatóparkban, amit előzetes bejelentkezéssel bárki ingyen látogathat.
Bori és Borisz

 

Borisz korábbi képei, még Bölcskével
Read previous post:
Close