full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Elnevezik a zártkerti és külterületi közterületeket Szekszárdon

Elnevezik a zártkerti és külterületi közterületeket Szekszárdon

2017.07.10. Jóváhagyta a képviselő-testület a szekszárdi zártkerti és külterületi közterületek elnevezésével kapcsolatos ütemtervet a legutóbbi közgyűlésen.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 14/A. § (1) értelmében minden belterületi és olyan külterületi közterületet el kell nevezni, amely olyan ingatlanhoz vezet, amelyen az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény szerinti épület található.

Ács Rezső polgármester a közgyűlésen elmondta, a zártkertekben és a külterületeken található közterületek elnevezése azért is indokolt és fontos, mert ezeken a területeken egyre többen élnek, köztük sok idős és egyedülálló ember is. Az elnevezések abban is segítséget jelentenek, hogy baj esetén a mentők, a rendőrség, vagy a katasztrófavédelem gyorsabban jusson a helyszínre. A polgármester javasolta, hogy az érintett területeken lakók számára az elnevezések miatt szükséges okmányok kiváltása (pl. lakcímkártya) ingyenes legyen.

Az elnevezést igénylő közterületeket helyszíni bejárással fogják meghatározni. Az ezzel kapcsolatos lakossági felhívást a Szekszárdi Vasárnapban és a város honlapján is közzé teszik. Az elnevezésekkel kapcsolatos javaslatokról a lakók és a Szekszárdi Civil Kerekasztal, valamint adott esetben a Nemzetiségi Önkormányzattól is véleményt kérnek majd.

Területek és rendezés tervezett éve:

Palánki-hegy, Hidaspetre, Malomoldal – 2017.

Bakta, Iván-völgy, Csatár – 2018

Balremete, Jobbremete, Kerékhegy, Kisbödő, Nagybödő, Rövid-völgy, Hosszú-völgy – 2019

Gyűszű-völgy, Porkoláb-völgy, Csötönyi-völgy, Baranya-völgy, Kisbaranya – 2020

Faluhely, Gesztenyés, Tóth-völgy, Strázsa-hegy, Cinka – 2021

Bátaszéki út, Ebespuszta; Szilfa-dülő, Ózsákpuszta, Kendergyár, Keselyűsi út, Józsefpuszta, Béketelep, Nyámándpuszta – 2022

Bottyán-hegy, Benedek-völgy, Előhegy, Bagó-völgy, Szalai-völgy, Saul-völgy, Fuksz-völgy, Balparászta, Jobbparászta, Faddi-völgy, Lisztes-völgy – 2023

Szőlőhegy, Görögszó, Gurovica, Palánk – 2024

Illusztráció: Kadarka.net

 
Read previous post:
Close