full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Előadásokat tartanak az Online Számla rendszer használatáról Szekszárdon

Előadásokat tartanak az Online Számla rendszer használatáról Szekszárdon

2018.06.14. Előadásokat tartanak az Online Számla rendszerről, valamint a számlákkal kapcsolatos adatszolgáltatásról a NAV és a Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében júniusban Szekszárdon. A vállalkozások számára a NAV által kifejlesztett ingyenes online számlázó program is hamarosan elérhető lesz – tájékoztatott Mózsik Szilvia, a NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

Július elsejétől minden olyan számláról, amelynek belföldi adóalanyra áthárított áfatartalma minimum 100 ezer forint, adatot kell küldeni a NAV-hoz. Az adatküldést legkönnyebben online számlázó program használatával lehet megvalósítani. Olyan számlázó programra van szükség, amely alkalmas arra, hogy az adatokat automatikusan továbbítsa az Online Számla rendszerbe.

Az adatszolgáltatás azoknak is kötelező, akik kézzel kiállított számlákat, azaz számlatömböt alkalmaznak. Amennyiben ezen a számlán az áfa legalább 100 ezer forint, öt napon belül, ha pedig eléri az 500 ezer forintot, a kiállítás utáni napon kell elvégezni az adatszolgáltatást manuális feltöltéssel. Az eddig számlatömböt használó vállalkozásoknak is érdemes megfontolni az áttérést a jóval kevesebb adminisztrációval járó számlázó programokra.

2018. június 21-én 13 órától, 2018. június 22-én pedig 9 órától Szekszárdon a Kereskedelmi és Iparkamara Arany János utcai oktatótermében tartandó előadásokon tájékoztatják az érdeklődőket a júliustól élesben működő rendszerről.