full screen background image
Keresés
2020 február 25 - kedd
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Eloltották a „képzelt lángokat” a faddi iskolában

Eloltották a „képzelt lángokat” a faddi iskolában

2017.06.09. Ellenőrző gyakorlaton vettek részt a paksi hivatásos, a tolnai önkormányzati és a faddi önkéntes tűzoltók június 9-én délelőtt a faddi Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

A feltételezés szerint a számítástechnika teremben keletkezett tűz. A pedagógusok a tüzet észlelve megkezdték az iskola kiürítését, melyet követően egy karbantartó visszament az épületbe, és kézi tűzoltó készülékkel megpróbálta a tüzet eloltani, de rosszul lett és elvesztette az eszméletét. Az épület füsttel telítődött, és a tűz veszélyeztette az épület többi részét.

A helyszínre elsőként a Tolnai Önkormányzati Tűzoltóság I-es szere érkezett meg, a tűzoltók azonnal megkezdték az életmentést. A sikeres személymentést követően megkezdték a tűz oltását. A következőnek kiérkező egység a Fadd ÖTE gépjárműfecskendője volt, amelynek legénysége végrehajtotta a Tolnai szer táplálásának megszerelését. A paksi tűzoltók két gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak a helyszínre. A kiérkezést követően további sugarakat szereltek a tűz oltására.

A gyakorlaton részt vevő állomány a feltételezett tűzeset felszámolását a hatályos szabályozókban foglaltak alapján, a biztonsági előírások betartásával hajtotta végre. A gyakorlat végrehajtása megfelelő minősítést kapott a helyszínen történő kiértékelés során.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close