full screen background image
Keresés
2020 szeptember 16 - szerda
  • :
  • :

Először kapott ki idegenben a Mezőkövesd

Először kapott ki idegenben a Mezőkövesd

2019.12.14. A Mezőkövesd 1-0-ra kikapott a Paks otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján. Kuttor Attila csapata ebben az idényben először szenvedett vereséget vendégként, s az elmúlt hetekben hullámvölgybe került, ugyanis legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni.

A Paks – amely az előző fordulóban a MOL Fehérvár FC otthonában is győzött – május 11. óta először nem kapott gólt saját közönsége előtt, s a legutóbbi hét hazai bajnokijából a mostani volt a második sikere.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (1-0)
————————————–
Paks, v.: Pintér
gólszerző: Windecker (11.)
sárga lap: Osváth (37.), Könyves (76.), Lenzsér (77.), illeve Bertus (86.), Pillár (87.)

Paksi FC:
———
Rácz G. – Osváth, Lenzsér, Gévay, Kelemen, Szabó J. – Windecker, Simon Á. (Papp K., 38.), Kecskés (Báló, 89.) – Könyves (Kulcsár), Böde

Mezőkövesd Zsóry FC:
——————–
Szappanos – Eperjesi (Farkas D., 53.), Pillár, Neszterov, Silye – Bertus, Karnyickij – Pekár (Takács T., 70.), Cseri, Nagy D. – Zivzivadze

Gyorsan vezetést szerzett a hazai csapat, igaz, Windecker találatához kellett az óriásit hibázó mezőkövesdi védelem asszisztálása. Az élmezőnybe tartozó vendégek a félidő közepétől kezdve fokozatosan átvették az irányítást, de a rendkívül jól tömörülő paksiak szorításában nem tudtak komolyabb helyzetet kidolgozni.

Nem sokkal a fordulás után egyenlíthetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Dániel ziccert rontott. Ezt követően is Kuttor Attila együttese futballozott fölényben, de nem tudta feltörni az egyébként veszélyesen kontrázó paksiak védelmét, noha több nagy lehetősége is volt.

* A kép illusztráció

MTI
Read previous post:
Close