full screen background image
Keresés
2022 január 18 - kedd
  • :
  • :

Első alkalommal rendezték meg a Tolna Megyei Lőversenyt

Első alkalommal rendezték meg a Tolna Megyei Lőversenyt

2019.10.10. Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezték meg a szászvári lőtéren a Tolna Megyei Lőversenyt – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Két szekszárdi egyenruhás – Goják Zoltán rendőr főhadnagy és Dr. Eördögh Attila rendőr hadnagy – kezdeményezése alapján szervezték meg szerdán első alkalommal a Tolna Megyei Lőverseny 2019 elnevezésű megmérettetést a szászvári lőtéren, melynek fővédnöke Szabó Csaba rendőr ezredes, Tolna megye rendőrfőkapitánya volt. A verseny célja a fegyveres szolgálatot ellátó egységek tagjai lőkészségének összemérése, a lőfegyver-kezelési és lőfegyver-használati jártasság fejlesztése és a társszervek közötti személyes kapcsolat erősítése volt.

A megmérettetésre a Tolna megyében szolgálatot teljesítő rendőrök, a megyei rendőr-főkapitányság által alkalmazott fegyveres biztonsági őrök, valamint a Tolna megyében szolgáló vám- és pénzügyőrök és katonák kaptak meghívást. A társszervek közül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egy csapattal – 3 fővel – vettek részt a megmérettetésen, akik a nap végén különdíjat is kaptak.

A versenyre 38-an – a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi-, a Szekszárdi-, a Tamási Rendőrkapitányságról, valamint a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság hivatásos és fegyveres biztonságőri állományából – regisztráltak, akik egyéniben és csapatban is megmutathatták lőtudásukat.

A versengést Szabó Csaba rendőr ezredes nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a versenyt első alkalommal szervezték meg, de a jövőben hagyományteremtő szándékkal szeretnék azt megrendezni. A megnyitót követően a versenyzőknek egyéniben öt, számos akadállyal tarkított pályán kellett teljesíteni a legjobb tudásuknak megfelelően. A hatodik pályán pedig a regisztrált 10 csapatnak kellett végigküzdeni magát az akadályokon.

A verseny végén négy kategóriában hirdettek eredményt, melyeket dr. Marcsek Sándor rendőr ezredes, a Bonyhádi Rendőrkapitányság vezetője adott át.

A női kategóriában harmadik lett Dr. Kárpáti Réka rendőr százados (Szekszárdi Rendőrkapitányság), második helyen Illés Bianka rendőr hadnagy (Szekszárdi Rendőrkapitányság), első helyen pedig Bogár Dalma rendőr főtörzsőrmester (Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság) végzett.

A férfiaknál a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Márton Róbert rendőr őrnagy (Szekszárdi Rendőrkapitányság), a másodikra Kadosa Erik rendőr hadnagy (Szekszárdi Rendőrkapitányság), míg az első helyre Kertész Roland rendőr zászlós (Tamási Rendőrkapitányság) állhatott fel.

Csapatban a harmadik helyen a Paksi Rendőrkapitányság csapata végzett, a második és az első helyet pedig a Szekszárdi Rendőrkapitányság A és B csapata szerezte meg.

A Speciális kategóriában, a megyében lőkiképző képesítéssel rendelkező rendőrök mérhették össze tudásukat. Közülük harmadik lett dr. Eördögh Attila rendőr hadnagy a Szekszárdi Rendőrkapitányságról, második helyen Goják Zoltán rendőr főhadnagy – szintén a Szekszárdi Rendőrkapitányság állományából – végzett, míg a dobogó első fokára Héregi Tamás rendőr törzsőrmester a Paksi Rendőrkapitányság munkatársa állhatott fel.

Fotó/videó: TMRFK
Read previous post:
Close