full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Első lett a PTE KPVK diákja az országos anyanyelvi tanítási versenyen

Első lett a PTE KPVK diákja az országos anyanyelvi tanítási versenyen

2018.05.04. Első helyezést ért el Nagy Lilla Adrienn a PTE KPVK végzős tanító szakos magyar műveltségterület szakirányos hallgatója a XXIII. Országos Anyanyelvi Tanítási Versenyen.

Az ország legjobb tanítóját keresték a 23. alkalommal megrendezett Anyanyelvi Tanítási Versenyen. A megmérettetést a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rendezte meg 2018. április 25-26 között azzal a céllal, hogy a szóbeli és az írásbeli kommunikációs készség fejlesztését, az anyanyelvi nevelés jövőjét támogassák. A verseny témája az idén a mesefeldolgozás volt. A független szakmai zsűri az erős mezőnyben kilenc egyetem leendő pedagógusának bemutatóóráját értékelte. Az osztály és a tanítandó irodalmi szöveg kihúzására a versenytanítást megelőző reggelen került sor. Nagy Lilla Adrienn a Tulipánná változott királyfi című népmesét dolgozta fel a 2. osztályban.

Nagy Lilla Adrienn (k), Runyai Zsuzsanna és  Csibi János. 

A PTE KPVK Illyés Gyula Pedagógusképző Intézetének hallgatói hosszú évek óta rendszeres résztvevői a végzős tanítók legfontosabb országos szakmai erőpróbájának. A megmérettetésen több évtizede dobogós helyen végeznek. Az országos versenynek hagyománya és értéke is van. A kar gyakorlóiskolájában is több olyan pedagógus dolgozik, aki az országos versenyen elért eredménye után került az intézménybe.

Az idei kimagasló siker ismét igazolja a szekszárdi pedagógusképzésben folyó munka magas minőségét, az elméleti és a gyakorlati munka példaértékű együttműködését.

Nagy Lilla Adriennt Tancz Tünde mesteroktató, szakmetodológus (PTE KPVK) és Runyai Zsuzsanna szakvezető tanító (PTE IGY Gyakorlóiskola, AMI és Gyakorlóóvoda) készítették fel a versenyre. Hallgatótársként Csibi János kísérte és segítette.

Forrás/fotó: PTE KPVK


Debrecen PTE KPVK
ElőzőVérüket adták a rendőrségi dolgozók KövetkezőEmelkedett az üzemanyagok ára – ennyiért tankolhat Szekszárdon


Read previous post:
Emelkedett az üzemanyagok ára – ennyiért tankolhat Szekszárdon

2018.05.04....

Hétvégén ballagások, hétfőn a magyar írásbelikkel folytatódnak az érettségik

2018.05.04....

Close