full screen background image
Keresés
2022 január 16 - vasárnap
  • :
  • :

Elsőként adták át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat a hagyományos mérnökbálon

Elsőként adták át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat a hagyományos mérnökbálon

2017.02.06. Szombaton tartotta hagyományos mérnökbálját a Tolna Megyei Mérnöki Kamara a PTE KPVK aulájában. A rendezvényen első alkalommal adták át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat, melyet Molnár Szabolcs vehetett át.

A 180 vendég részvételével megrendezett 21. hagyományos mérnökbált Palotásné Kővári Terézia, a megyei mérnöki kamara elnöke nyitotta meg. Az elnök beszédében felidézte a kamara előző évi jelentősebb eseményeit. Szólt arról, hogy a Tolna Megyei Mérnöki Kamara a Tolna Megyei Önkormányzat, a Magyar Hidrológiai Társaság és a Vízügyi Igazgatóság mellett társrendezője volt a márciusban Áder János köztársasági elnök részvételével megtartott ’56-os jeges árra való megemlékezésnek.

Visszatekintésében ugyancsak beszámolt arról, hogy november 7-én tartották díszemlékülésüket, melyet a kamara megalakulásának 20 évfordulója tiszteletére, az országban elsőként megalakult megyei kamaraként rendeztek meg. Az  eseményen  emléktáblát  avattak a 20 évvel ezelőtt  elsőként megalakult  megyei kamara, és annak alapító-elnöke, Bohli Antal  tiszteletére. Emellett szakmai kiránduláson tekintették meg a Dagály Uszoda  építési  munkálatait Budapesten,  valamint  a  Samsonite telephely bővítés munkáit Szekszárdon.

A Bartina Néptánc Egyesület nyitótánca indította a bált. Fotó: Kadarka.net

Palotásné Kővári Terézia idei célkitűzéseikkel kapcsolatban elmondta, továbbra is szeretnék helyben biztosítani a kötelező szakmai továbbképzéseken való részvétel lehetőségét nem csak a kamara tagjai, hanem a műszaki ellenőrök és felelős műszaki vezetők részére is.

Rónay István, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke – akinek saját szavai szerint Szekszárd és a Tolna megyei kamara a szíve csücske – kiemelte, úgy véli a jövőt tekintve jelentős feladatok várnak a mérnökökre. Mint azt hozzátette, szeretné, „ha a kamara olyan irányba mozdulna el, hogy a mérnökök tekintélye, társadalmi elfogadottsága jelentősebb, a mérnöki munka színvonala pedig még magasabb legyen”.

A rendezvényen első alkalommal adták át a Bohli Antal Ifjúsági Díjat (a vezető képen), melyet Molnár Szabolcs, a Tolna Megyei Mérnöki Kamara tagja, okleveles gépészmérnök, energetikai mérnök, épületenergetikai szakmérnök vehetett át Palotásné Kővári Teréziától és Rónay Istvántól.

2Hajnalig tartott a táncos mulatság. Fotó Kadarka.net

Mint az a méltatásában elhangzott, Molnár Szabolcs munkája szorosan kapcsolódik az energetikai iparhoz, azon belül is az atomerőművekhez. Pályázata, mellyel a díjat elnyerte, a paksi atomerőmű eddigi legkomolyabb nukleáris problémájának a műszaki megoldását mutatja be az általa elkészített tervek alapján. Vagyis a pályázat a sérült üzemanyag tisztítótartályból való kiszedésének, eltávolításának, majd a sérült fűtőelemek fokozott elszállítását követően visszamaradt alfa szennyezett hulladékok és más kiszolgáló berendezésekből származó radioaktív hulladékok dekontaminálásának, hordozásának és elszállításának megoldását mutatja be. A pályázat elbírálása során értékelték, hogy a felmerülő problémákra Molnár Szabolcs egyedi és különleges műszaki megoldásokat javasolt.

A vacsorával egybekötött bált a Bartina Néptánc Egyesület táncosainak tánca nyitotta meg, az est folyamán a Horizont Tánczenekar gondoskodott a jó hangulat biztosításáról, éjfélkor fellépett Radics Gigi és zenekara. A 21. hagyományos mérnökbál hajnalba nyúlóan tartott.

A vezető képen (legfelül): Palotásné Kővári Terézia, a megyei mérnöki kamara elnöke gratulál Molnár Szabolcsnak. Középen Rónay István, a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close