full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Emberölési kísérlet Dunakömlődön: távcsöves puskával lőtte mellbe barátját

Emberölési kísérlet Dunakömlődön: távcsöves puskával lőtte mellbe barátját

2018.06.26. Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki szombat kora délután szóváltás után ittasan mellbe lőtt és ezzel életveszélyesen megsebesített egy 35 éves férfit Dunakömlődön.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) Bűnügyi Osztálya emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények elkövetése megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 40 éves dunakömlődi férfi ellen – közölte kedd délután sajtótájékoztatón Szabó Zoltán, a TMRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese.

Mint azt részletezte, szombaton a kora délutáni órákban érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint dunakömlődi otthonában meglőttek egy férfit. A bejelentést követően az intézkedést megkezdő paksi rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt. A 40 éves férfinél egy gáz-riasztó fegyvert találtak. Ezt követően a TMRFK bűnügyi igazgatósága vette át az eljárást.

A rendőrök a helyszíni intézkedés során megállapították, hogy a férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően, a délelőtti órákban több alkalommal is járt a sértettnél. Szóváltás alakult ki közöttük, ami tettlegességig fajult, a két férfi kölcsönösen bántalmazta egymást. Ezt követően a gyanúsított a lakásába távozott, ahol magához vett egy éles lőfegyvert, amivel egyszer mellkason lőtte a sértettet, aki életveszélyes sérülést szenvedett. A férfit a mentőszolgálat munkatársai és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság paksi kirendeltségének kollégái látták el.

A férfinél több engedéllyel tartott vadászfegyvert, valamint feltehetően az emberölési kísérlethez használt, engedély nélkül tartott lőfegyvert is lefoglalták. A rendőrök emellett közel 1300 engedély nélkül tartott lőszert is lefoglaltak.

A 40 éves dunakömlődi férfit előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során részleges beismerő vallomást tett. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják – közölte Szabó Zoltán. Hozzátette, indítványozták a férfi előzetes letartóztatásba való helyezését.

A Tolna Megyei Főügyészség az ugyeszseg.hu oldalon kedden közölte, a főügyészség indítványa alapján a Szekszárdi Járásbíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatásba való helyezését.

Ugyancsak közölték,  a megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő gyanúsított  összeszólalkozott a vele baráti viszonyban álló, a szomszédságában építési munkákat végző sértettel, akit ezt követően egy engedély nélkül tartott távcsöves kispuskával mellkason lőtt. Az életveszélyesen megsérült férfit mentőhelikopterrel Budapestre szállították kórházba, ahol jelenleg is ápolják.

A korábban ittas járművezetés miatt kétszer már jogerősen elítélt, jelenleg munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező, italozó életmódot folytató gyanúsított terhére róható bűncselekmények halmazati büntetési tételkerete 5-22,5 évig terjedő szabadságvesztés.

A járásbíróság nyomozási bírája a bűncselekmények együttes tárgyi súlya miatt fennálló szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapi időtartamra elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását. A végzés a mai napon (kedd) jogerőre emelkedett.

A rendőr-főkapitányság a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett folyamatosan végzi a tényállás teljes körű felderítéséhez szükséges nyomozási cselekményeket.

A képen Szabó Zoltán, a TMRFK bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Komlósiné Kiss Anett, a TMRFK sajtószóvivője. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close