full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Emelkedett az alakuló cégek száma az első félévben

Emelkedett az alakuló cégek száma az első félévben

2016.07.23 Emelkedett az alakuló cégek száma az idei első félévben; több mint 13 ezer új céget alapítottak, 7,6 százalékkal többet az előző év azonos időszakához képest – közölte az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb összegzése alapján.

2018hirdetés

A tájékoztatás szerint ugyanakkor ezzel párhuzamosan a megszűnő vállalkozások száma 5,7 százalékkal több mint 24 500-ra csökkent, de még így is jelentősen több cég szűnik meg, mint amennyit alapítanak, folytatódik az évek óta tartó tisztulási folyamat.

„2016 első félévének adatai az Opten év eleji prognózisának megfelelően alakultak, amely szerint az új vállalkozások beindításában pozitív elmozdulás volt várható” – idézi az elemzés Pertics Richárdot, az adatokat közzétevő Opten Kft. céginformációs igazgatója.

A közlemény szerint a hitelezés és a gazdasági kilátások kedvező alakulása, a fogyasztói bizalom enyhe erősödése, valamint a jogalkotók konszolidációs törekvései a vállalkozói kedv bővülését eredményezték az egy évvel korábbi időszakhoz viszonyítva.

A kormány intézkedései (a piacra lépés feltételeinek szigorítása, a tulajdonosok és a vezetők felelősségi körének kiterjesztése, kötelező feltőkésítés) hatására a magyar gazdaság némileg fehéredik, ám a vállalkozói bizalom helyre állásáról, illetve gazdasági fellendülésről még nem igazán beszélhetünk” – tette hozzá Pertics Richárd.

MTI

* A grafika illusztráció
Read previous post:
Close