full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

Emlékeket ébreszt a szekszárdiakban Kiss Albert tárlata

Emlékeket ébreszt a szekszárdiakban Kiss Albert tárlata

2017.09.09. Bármelyik szekszárdiban emlékeket ébreszthetnek Kiss Albert fotográfus fényképei, melyekből Záridő címmel nyílt kiállítás péntek délután a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében.

Kiss Albert, a Szekszárdi Vasárnap fotósa a megnyitón elmondta, a kiállítás több szempontból is különleges a számára. Egyrészt azért, mert korábban kizárólag fekete-fehér képekből álló sorozatokból rendezett tárlatot, így ez az első színes fotókból álló kiállítása. Másrészt azért, mert fotósorozatait előzőleg mindig tudatos átgondolás nyomán készítette el, azzal a határozott szándékkal, hogy a képek által üzenetet közvetítsen a befogadó felé. Ez a sorozat azonban másként született.

– Ez az első olyan sorozatom, mely csak a fotózásról szólt – mondta el Kiss Albert, akinek képeivel portálunk olvasói is gyakran találkozhatnak.

A kizárólag Szekszárdon készült sorozat első képének elkészítéséhez egy régi, fekete-fehér fotója adott ihletet mintegy négy éve, ezt követően szépen lassan gyűltek a képek. Több fotó munkája közben, jártában-keltében született – árulta el. Mint mondta, bármelyik a képeken látható kulcs, lakat, vagy zár ismerős lehet a helybelieknek, hiszen lehet, hogy éppen nagyszüleik tanyáján is ilyen, vagy hasonló van.

Fotó: Kadarka.net

Sőt, olyan is van a fotókon szereplő kilincsek között, melyet a legtöbb szekszárdi valószínűleg életében legalább egyszer már meg is fogott, hiszen a képeken többek között a polgármesteri hivatal, a Vármegyezáza, vagy a Babits Mihály Emlékház kilincse is látható.

A Szekszárdi Szüreti Napok előzeteseként megnyílt kiállítás október 3-ig tekinthető meg a Babits Mihály Kulturális Központ Márványtermében, az intézmény nyitvatartási idejében.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close