full screen background image
Keresés
2022 január 26 - szerda
  • :
  • :

„Az ötvenhatom” – Tápai Zoltán alkotása lett a nyertes

„Az ötvenhatom” – Tápai Zoltán alkotása lett a nyertes

2016.10.20. A Garay János Gimnázium három tanulója végzett a Babits Mihály Kulturális Központ által meghirdetett, „Az ötvenhatom” című pályázat első három helyén.

Mint azt megírtuk, az embléma pályázatot a 12-18 éves általános- és középiskolás diákok részére hirdették meg az 1956-os forradalom és szabadságharc témakörében. Mint azt kulturális központtól megtudtuk, összesen mintegy harminc pályamű érkezett. A legtöbb pályázat a Garay János Gimnázium tanulóitól érkezett és az első három helyen is az iskolai tanulói végeztek.

A pályázat nyertese a 16 éves Tápai Zoltán lett, második helyen a 10. osztályos Korsós Gergely, míg harmadik helyen a 7. osztályos Tápai Anna végzett.

Tápai Zoltán alkotását a Babits Mihály Kulturális Központ a pályázat értelmében a 2017. évi ’56-os szekszárdi városi ünnepség kommunikációjában használja majd fel, az embléma felkerül az ünnepség városi plakátjára.

Az alkotásokból rendezett kiállítás a Babits Mihály Kulturális Központ épületében, a Fiatalok utcáján látható november 4-ig, az intézmény nyitva tartási idejében.

A képeken az első három helyezett alkotás. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close