full screen background image
Keresés
2021 május 9 - vasárnap
  • :
  • :

Engedély nélkül végzett beavatkozásokat egy plasztikai sebész

Engedély nélkül végzett beavatkozásokat egy plasztikai sebész

2017.10.04. Csődbűncselekménnyel gyanúsítanak egy plasztikai sebészt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-dunántúli pénzügyi nyomozói, akik a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészségre továbbították az ügy iratait.

A gyanú szerint az orvos engedélyek nélkül 111 emberen végzett szépészeti beavatkozásokat egy Somogy megyei magánklinikán – tájékoztatta a NAV szerdán az MTI-t. A klinika sokáig sikeresen működött, de idővel fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került – írták a közleményben.

A felszámoló az intézmény korábbi eredményeire tekintettel engedélyt adott arra, hogy a klinika a felszámolási eljárás alatt, a beavatkozások és a bevételek folyamatos ellenőrzése mellett tovább működhessen. Mivel a megmentésre tett lépések nem vezettek eredményre, a felszámoló felfüggesztette a klinika működését, a tisztiorvosi szolgálat pedig visszavonta a kórházat üzemeltető cég engedélyét – ismertette a NAV.

A sebész azonban tovább dolgozott a klinikán, három hónapon át praktizált felszámolói és érvényes tisztiorvosi engedély nélkül. Az illegálisan szerzett bevétellel nem számolt el a felszámolónál, így az intézmény hitelezői elestek attól, hogy követeléseik a befolyt összeg erejéig megtérüljenek – olvasható a közleményben.

A pénzügyi nyomozók az ügy iratait továbbították a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészségre.

* A kép illusztráció

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close