full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Enyhe időjárással búcsúzik a 2017-es esztendő

Enyhe időjárással búcsúzik a 2017-es esztendő

2017.12.29. A hétvégén is sokfelé várható csapadék, eső és hó is. Átmeneti lehűlésre is számítani kell, de szilveszter napján ismét többfelé lehetnek 10 Celsius-fok körüli maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 2, napközben 4 fok várható, szombaton hajnalban -1, napközben 6, míg vasárnap hajnalban 3, napközben 11 fok körül alakul a hőmérséklet. A légmozgás pénteken mérsékelt, időnként erős, szombaton élénk, vasárnap mérsékelt, időnként erős lehet. Az ég pénteken és szombaton erősen felhős, míg vasárnap eleinte erősen, majd közepesen felhős lesz.

Az újév első napján, vagyis hétfőn hajnalban 5, napközben 12 fok, míg kedd hajnalban 2, napközben 6 fok, szerda hajnalban pedig 0, napközben 7 fok várható Szekszárdon és környékén. Hétfő este egyébként némi csapadékra is van kilátás és a légmozgás is élénk lehet.

Országos előrejelzés

Pénteken többfelé erős, délelőtt a Dunántúlon és a főváros térségében viharos lesz a szél. A Dunától keletre várható még főként csapadék: eső, havas eső, az Északi-középhegységben hó. A Dunántúlon néhány órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. Napközben plusz 1-6 fokig melegszik fel a levegő.

Szombaton északkeleten helyenként tartósabban is megmaradhat a köd. Ezzel együtt szinte mindenhol kisüthet a nap. Délutántól viszont nyugat felől egyre többfelé elered az eső, északon, északkeleten havas esőre, hóra is számítani kell. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok 0 és plusz 7 fok között alakulnak.

Vasárnap, az év utolsó napján hajnalban, reggel keleten még több helyen lehet eső, havas eső, hó vegyesen, napközben azonban már csak néhol fordulhat elő gyenge zápor. A Dunántúlon többórás napsütés is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

A képen Szekszárd. Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close