full screen background image
Keresés
2022 január 21 - péntek
  • :
  • :

Építészeti ötletpályázatot írt ki a paksi önkormányzat

Építészeti ötletpályázatot írt ki a paksi önkormányzat

2017.02.01. Nyílt építészeti ötletpályázatot írt ki a paksi önkormányzat a Pollack Mihály utca északi, beépítetlen oldali területe városszerkezetben betöltött szerepének újragondolására – közölte a Paks.hu oldal.

A város az atomerőmű tervezett bővítése és az ehhez kapcsolódó hatások eredményeképpen nagy városfejlesztési kihívások előtt áll. A fejlesztések eddig kihasználatlan területek bevonását is szükségessé teszik, de annak potenciálját kihasználva a város több alulhasznosított területe is beépítésre kerülhet.

A tervpályázat célja, hogy megalapozza a Pollack Mihály utcától északra fekvő beépítetlen terület egészére készítendő fejlesztési és beépítési koncepciót, és az ehhez szükséges szabályozási tervet, melynek alapján elindulhat a terület közterületeinek kialakítása és a lakóterületek magánberuházók bevonásával történő fejlesztése.

A pályázati kiírás a Magyar Építész Kamara honlapján megjelent. A pályaművek beérkezésének határideje április 10., az eredményhirdetés április 28-án lesz. A terveket májusban nyílt program keretében tervezi bemutatni az önkormányzat.

Forrás: Paks.hu
Read previous post:
Close