full screen background image
Keresés
2021 augusztus 4 - szerda
  • :
  • :

Eredetigazolás nélküli tűzifát zárolt a Nébih Tolnában

Eredetigazolás nélküli tűzifát zárolt a Nébih Tolnában

2017.03.08. Eredetigazolás nélküli tűzifát zároltak és szállítójegy nélküli tüzelő szállítását akadályozták meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei februárban Tolna megyében, a Dombóvári Rendőrkapitánysággal közös ellenőrzésen – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

Az akcióban 25 köbméternyi tüzelőt zároltak az ellenőrök. Az ellenőrzés után a NÉBIH szabálysértési feljelentéseket tett – fűzték hozzá.

A hivatal felhívta a figyelmet a körültekintő tűzifavásárlás fontosságára. A vásárolóknak azt tanácsolják, elsősorban olyan helyről vegyenek tűzifát, ahol eredetét szállítójeggyel igazolják, és az adásvételkor átadják a vásárlói tájékoztatót és a számlát. Ezen dokumentumok hiányában nincs lehetőség később esetleges panaszok érvényesítésére.

A közlemény szerint lehet, hogy a jogszerűen működő tűzifa-kereskedők árai magasabbnak tűnnek, mint az illegálisan – számla és egyéb iratok nélkül – szállítók árai, de a tapasztalatok szerint a vásárlók végeredményben rosszabbul járnak az illegálisan szállított fával. A jogszerű tűzifa-kereskedők átlátható módon határozzák meg a fa mennyiségét és faját, míg az illegálisan működő kereskedők rosszabb minőségű, magasabb víztartalmú fával tévesztik meg az embereket – tették hozzá.

Az illegális tűzifa-árusításról a hivatal 06-80/263-244-as zöldszámán lehet bejelentést tenni.

MTI

Fotó: portal.nebih.gov.hu
Read previous post:
Close