full screen background image
Keresés
2021 augusztus 1 - vasárnap
  • :
  • :

Éremeső hullott Dúzsi Tamás és Családja Pincészetére Franciaországban

Éremeső hullott Dúzsi Tamás és Családja Pincészetére Franciaországban

2017.04.26. Öt ezüstérmet szerzett a szekszárdi Dúzsi Tamás és Családja Pincészete a Franciaországban, Cannes-ban megtartott „Le Mondial du Rosé” borversenyen.

Az április 22. és 24. között megrendezett, a világ legnagyobb és legjelentősebb rozé borversenyeként számon tartott bormustrán ezüstéremmel ismerték el a pincészet Cabernet Franc rozé 2016, Cabernet Sauvignon rozé 2016, Pinot noir rozé 2016, valamint Merlot rozé 2013, illetve Cabernet Sauvignon rozé 2015 borát. A Tolnai borvidéken, Gyönkön termelő Simigh Pincészet szintén ezüstérmet szerzett Cabernet Sauvignon 2016 borával – tudtuk meg a verseny hivatalos honlapjáról, a mondial-du-rose.com oldalról.

A 2001 óta minden évben megrendezendő versenyen több mint ezer minta verseng az arany- és ezüstérmekért, melyek együttes aránya nem lehet magasabb, mint a benevezett tételek számának harminc százaléka. A minták általában közel harminc országból érkeznek a versenyre, ahol egy majd’ 70 szakemberből álló zsűri dönt az érmek kiosztásáról.

A hazai borászatok egyébként összesen 14 érmet szereztek a versenyen. Aranyérmet egyedül a Hajós-Bajai borvidéken és a Villányi borvidéken termelő Koch Borászatnak sikerült szereznie Néró rozé 2016 borával. Szépen szerepeltek a Kunsági borvidék borászatai is, melyek összesen négy ezüstérmet hoztak el a Le Mondial du Rosé-ról.

Forrás:  mondial-du-rose.com. A kép illusztráció.