full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :

Erős évkezdet a hazai idegenforgalomban

Erős évkezdet a hazai idegenforgalomban

2016.04.12. A nemzetközi kereslet jelentős bővülése és az ugyancsak kiegyensúlyozottan növekvő belföldi turizmus együttes teljesítménye erős évkezdetet eredményezett az ágazatban – hangsúlyozta közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

2018hirdetés

A külföldiek 12,7, a belföldi turisták 10,6 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el februárban a kereskedelmi szálláshelyeken, mint egy évvel korábban. A vendégéjszakák száma ezzel 11,6 százalékkal nőtt – jelentette a KSH.

A tárca szerint az elmúlt év végének hullámzóan alakuló beutazó forgalma után különösen biztató, hogy a tíz legjelentősebb küldő piac mindegyikéből – Németországot is beleértve – jelentősen bővült a forgalom, ráadásul az orosz piac is növekedésnek indult.

A belföldi vendégforgalom a kilenc turisztikai régióból nyolcban nőtt februárban a tavalyi év azonos időszakához képest, ötben kétszámjegyű bővülést ért el, a Balaton forgalma például a tavalyi negyedével bővült – emelte ki az NGM.

A belföldi vendégektől származó szállásdíj-bevétel növekedésében továbbra is nagy szerepe van a SZÉP kártyának. A kereskedelmi szálláshelyi SZÉP kártya felhasználás februárban megközelítette az 1 milliárd forintot, ami a tavalyi költést 22 százalékkal haladja meg – hangsúlyozta a tárca.

A közlemény szerint optimizmusra ad okot, hogy az év első két hónapjában 20 százalék feletti mértékben nőtt a SZÉP kártyákra feltöltött összeg is.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close