full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Erős lehűlés várható a hétvégén

Erős lehűlés várható a hétvégén

2018.06.22. Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén, néhol még napközben is csak 15 Celsius-fokig melegszik fel a levegő. Kezdetben sokfelé, majd helyenként várható csapadék, de a nap is kisüt majd – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 17, napközben 18, szombat hajnalban 11, napközben 19, vasárnap hajnalban 10, napközben 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton és vasárnap élénk, illetve mérsékelt lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken várhatóan erősen borult, szombaton kissé, valamint közepesen, míg vasárnap közepesen felhős lesz. Pénteken mintegy 8 milliméter csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek .Hétfőn hajnalban 12, napközben 21, kedd hajnalban 12, napközben 22, míg szerda hajnalban 15, napközben 23 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mérsékelt, kedden és szerdán élénk, illetve erős lehet a légmozgás. Az égbolt hétfőn várhatóan erősen, kedden közepesen, szerdán ismét erősen felhős lesz.

Országos előrejelzés

Pénteken kezdetben borult lesz az ég és sokfelé lesz eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Kora délutántól északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél többfelé megerősödik, helyenként, illetve zivatarok környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 12 és 21 fok között várható (a délkeleti megyékben lesz a melegebb). A legmagasabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul (az ország nagy részén reggel, délelőtt lesz a legmelegebb).

Péntekre három északkeleti megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a heves zivatarok veszélye miatt.

Szombaton napos idő várható, csak helyenként alakulhat ki zápor, de több helyen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 7-13 fok lehet. A nappali maximumok 17 és 23 fok között alakulnak.

Vasárnap délelőtt több, délután kevesebb napsütés valószínű, helyenként eső, zápor is lehet. A minimumhőmérséklet 6 és 13, a maximumhőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close