full screen background image
Keresés
2021 augusztus 3 - kedd
  • :
  • :

Esős, borús idő várható Szekszárdon és környékén

Esős, borús idő várható Szekszárdon és környékén

2019.09.07. Esős hétvégére van kilátás, a zivatarok veszélye miatt szombatra és vasárnapra is  elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Tolna megye területére. A csúcshőmérsékletek 20 fok felett alakulnak.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén szombat hajnalban 15, napközben 22, vasárnap hajnalban 15, napközben 24 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján szombaton és vasárnap is mérsékelt, illetve élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt szombaton erősen, vasárnap közepesen felhős lesz. Szombaton mintegy 12-, vasárnap 3 milliméter csapadékra van kilátás.

Ezzel összhangban elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szombatra és vasárnapra több megye, közte Tolna megye területére. Az OMSZ elsőfokú figyelmeztető jelzése szerint szombaton és vasárnap is zivatarok várhatók. Mint azt a meteorológiai szolgálat írta, a zivatarok során a villámlás jelenti az elsődleges veszélyforrást, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Hétfőn hajnalban 16, napközben 23, kedd hajnalban 12, napközben 24, szerda hajnalban 12, napközben 26 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 1-2 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Szombaton szinte országszerte kiadós csapadékra kell készülni. A legtöbb helyen eső, zápor lesz, de délen és keleten zivatarok is kialakulhatnak. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximum 18-27 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap összességében továbbra is erősen felhős időre van kilátás. Szórványosan várható eső, zápor, az ország keleti felében néhol zivatar is. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 18-25 fok között alakul, keleten lesz a melegebb – olvasható az előrejelzésben.

Illusztráció: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close