full screen background image
Keresés
2021 május 14 - péntek
  • :
  • :

Esős hétvége várható Szekszárdon és környékén

Esős hétvége várható Szekszárdon és környékén

2018.06.14.  A következő napokban is többnyire borús, csapadékos idő várható, szombaton és vasárnap 27 fokig emelkedhet a hőmérséklet Szekszárdon és környékén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 16, napközben 24, szombat hajnalban 17, napközben 27, vasárnap hajnalban 18, napközben 27 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken időnként erős, szombaton élénk, míg vasárnap mérsékelt, időnként élénk lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken várhatóan erősen borult, szombaton közepesen, illetve erősen felhős, míg vasárnap erősen felhős, illetve borult lesz. Csapadékra szombaton és vasárnap van kilátás, szombaton mintegy 8, vasárnap mintegy 5 milliméter csapadék hullhat.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében a hétvégihez hasonlóan alakulnak majd a hőmérsékletek Hétfőn hajnalban 17, napközben 28, kedd hajnalban 19, napközben 29, míg szerda hajnalban 19, napközben 29 fok valószínű Szekszárdon és környékén.  Hétfőn időnként erős, kedden és szerdán élénk lehet a légmozgás. Az égbolt hétfőn várhatóan kissé, kedden közepesen, szerdán kissé felhős lesz.

Országos előrejelzés

Pénteken többnyire erősen felhős idő várható. A keleti, délkeleti megyékben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél több helyen lesz erős, a Zemplénben viharos is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de a déli óráktól több helyen valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos és erősen felhős időszakok váltakoznak, de összességében ismét több helyen valószínű zápor, zivatar. Emellett helyenként megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close