full screen background image
Keresés
2021 szeptember 19 - vasárnap
  • :
  • :

Esős hétvégének nézünk elébe

Esős hétvégének nézünk elébe

2018.12.07. Számottevő lehűlés nem várható, de az eső többször is eleredhet a hétvégén Szekszárdon és környékén. 

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban -1, napközben 6, szombat hajnalban 2, napközben 8, vasárnap hajnalban 3, napközben 9 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, szombaton időnként erős, vasárnap mérsékelt lesz a légmozgás. Az égbolt pénteken és szombaton közepesen felhős, borult, vasárnap erősen felhős lesz. Szombaton mintegy két milliméter, vasárnap 3 milliméter eső eshet.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében hasonló időjárás várható. Hétfőn hajnalban 4, napközben 9, kedd hajnalban -1, napközben 5, míg szerda hajnalban 0, napközben 5 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn 1 milliméter, kedden valamivel kevesebb mint 1 milliméter, szerdán pedig további 1,5 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő valószínű, de a Dunántúl nyugati, délnyugati részein felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. Az északi megyékben helyenként előfordulhat gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék: eső, ónos eső, az Északi-középhegységben havas eső, hószállingózás is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de estétől nyugaton már meg is erősödhet a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2 fok között valószínű. Napközben plusz 1-12 fok között alakul a hőmérséklet, az északkeleti határvidéken lesz a leghidegebb, az Alpokalján a legmelegebb.

Szombaton sokfelé várható eső, zápor, eleinte az északkeleti térségben esetleg ónos eső is lehet, majd a déli óráktól nyugat felől szűnik a csapadék. A Dunántúlon nagy területen megerősödik a szél. A leghidegebb órákban általában plusz 3 és 7 fok között, de északkeleten csak 0 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben az ország nagy részén 5-9, északkeleten 2-5 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap rövid, naposabb időszakok is lehetnek, elszórtan kialakulhat eső, zápor. A szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 4 és 11 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Lencsés János

Kadarka.net/MTI