full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Euromóka 2016 – az erdélyi Ditróban jártak a bátaszékiek

Euromóka 2016 – az erdélyi Ditróban jártak a bátaszékiek

2016.07.27. Az idén az erdélyi Ditró adott otthont az „Eurómókának” július 21. és 24. között. A bátaszéki és a nagysallói résztvevők együtt utaztak a rendezvényre, a baráti szálak összefonódása már ekkor megkezdődött – számolt be a bataszek.hu oldal.

2018hirdetés

A vendéglátók mindent elkövettek azért, hogy a sportjátékok résztvevői sok élménnyel gazdagodjanak, és erőnlétüket a legfinomabb helyi ételekkel és italokkal megőrizzék. A nagysallói és a bátaszéki csoport kiránduláson vett részt, bejárták a „Ditrói Tanösvény”-t, és megismerhették az „Erdő Háza” tematikai központot is. A harmadik napon a nagy csapat a besigheimiekkel kiegészülve a parajdi sóbányába utazott.

A szombat estén a díszvacsora és a zenés buli még a nyelvi nehézségeket is feloldotta, együtt énekeltek, táncoltak a helyiek a nagysallói, a besigheimi és a bátaszéki fiatalokkal, valamint a kísérő delegáció tagjaival.

A ditrói szervezők a felvonulás szervezésénél is kitettek magukért, minden csapatot népviseletbe öltözött pár kísért táblával, és a helyi óvodás és kisiskolás táncosok, pompon lányok is színesítették az eseményt.

Az Eurómóka dél tájban kezdődött és az esti órákban lett vége, a helyszín a ditrói focipálya volt. A versenyben a bátaszéki csapat sportszerű és lelkes küzdelemmel a negyedik helyet szerezte meg.

A ditrói vendéglátóknak és a nyitott szívű résztvevőknek köszönhetően sikerült ezen a hétvégén a baráti szálakat tovább erősíteni a nemzetek között, Móricz Zsigmond szavai találóan megfogalmazzák, mi játszódott le a 2016-os Eurómókán:

„Szép az, ha az emberi lelkek összefonódnak,

egységbe tömörülnek, együtt emelik szemüket az égre,

és egy ütemben dobban a szívük a magasság felé.”

Forrás/fotó: bataszek.hu. További képek az oldalon!
Read previous post:
Close