full screen background image
Keresés
2021 június 14 - hétfő
  • :
  • :

EY: a magyar cégvezetők pozitívan látják a jövőt

EY: a magyar cégvezetők pozitívan látják a jövőt

2016.12.09. A nemzetközi és a magyar gazdaság stabilitásával, továbbá a vállalati tranzakciós piac bővülésével számolnak jövőre a magyar cégvezetők – derült ki az EY legfrissebb Globális Tőkebizalmi Barométeréből.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a megkérdezettek fele stabilnak ítéli a magyar gazdaság helyzetét, minden harmadik válaszadó pedig javulásra számít. Emellett a vállalati döntéshozók jelentős része arra számít, hogy a nemzetközi gazdasági helyzet kiegyensúlyozott marad vagy javulni fog a következő 12 hónapban.

A vállalati akvizíciókkal és összeolvadásokkal kapcsolatban a magyar vezetők 54 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a hazai tranzakciós piac bővülésére számít. A legtöbben a korábbi évekhez hasonlóan a technológiai szektorban számítanak több tranzakcióra.

Dezse Margaret, az EY tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletágának vezető partnere szerint a magyar vezetők a régióban átlag feletti aktivitásra készülnek a vállalati tranzakciós piacon. A közleményben kifejti, hogy a régiós országokban megkérdezettek 43 százaléka számít arra, hogy aktívan keresni fogja a felvásárlási lehetőségeket, szemben a magyarországi 53 százalékos aránnyal.

Az akvizíciók célja továbbra is a piaci részesedés növelése, melynek akadályát ugyanakkor a magyar cégvezetők a megfelelő célpontok hiányában látják.

Az idei felmérésből kiderül az is, hogy a magyar válaszadók mintegy 20 százaléka gondolja úgy, hogy a digitális technológiák elterjedése a munkaerő csökkenéséhez vezethet, 47 százalékuk pedig lehetőséget lát a munkaerő számának növekedésében.

Az EY Globális Tőkebizalmi Barométerét 1700 vállalati döntéshozó megkérdezésével készítették összesen 47 országban. A közép- és dél-európai régióban Bulgária, a Cseh Köztársaság, Magyarország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Törökország, Málta és Lettország cégvezetőit kérdezték. Az évente kétszer megjelenő barométert az EY először 2009-ben készítette el.

MTI
Read previous post:
Close