full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

Ezen a húsz Tolna megyei településen irtják a vérszívókat

Ezen a húsz Tolna megyei településen irtják a vérszívókat

2019.07.29. Szekszárdon és több Tolna megyei településen is folytatódik a szúnyogirtás a következő napokban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Dóka Imre a közleményben azt írta, a tervek szerint a héten a turisztikai szempontból kiemelten fontos helyek közül a Balatonnál, a Tisza-tónál és a Fertő-parti településeken, a Duna mentén a Csepel-szigeten, Dunaújváros és Szekszárd térségében, továbbá a Dráva mentén végeznek beavatkozásokat.

Tolna megyében július 29. és 31. között összesen húsz településen irtják a szúnyogokat földi kémiai eljárással. A szúnyoggyérítés a következő településeket érinti a megyében: Bölcske, Dunaföldvár, Bogyiszló, Decs, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Gyönk, Koppányszántó, Nagykónyi, Regöly, Simontornya, Tamási, Varsád, Madocsa, Paks, Szekszárd.

A rovartani szakértők megvizsgálják azt is, hol lehet szükség a lárvák biológiai gyérítésére, mert a heves esőzések miatt sok helyen gyűlt össze jelentősebb mennyiségű víz, amelyek ideálisak a csípőszúnyogok szaporodásához – tudatta. Hozzátette, a hétvégi szeles, esős időjárás miatt elmaradt kezeléseket is várhatóan a következő napokban pótolják.

Kitért arra is, az elmúlt hetekben azért csökkent a szúnyogok elleni beavatkozások száma, mert a száraz időjárásának köszönhetően a szúnyoglárvák tenyészőhelyeinek többsége kiszáradt, így ezeken a területeken nem jelentek meg újabb kifejlett szúnyogok.

Múlt héten a Szigetközben, Baranya és Somogy megyében, Baja, Mohács, Komárom környékén, a Velencei-tónál, a fővárosban és Szolnok térségében gyérítették a szúnyogokat. Az Észak-Dunántúlon, az Alföldön és Észak-Magyarországon sok, korábban nem kezelt településen is voltak beavatkozások – ismertette.

Az érintett települések értesítést kapnak a kivitelezés pontos időpontjáról és módjáról, valamint a katasztrófavédelem honlapján is nyomon lehet követni, hogy mikor és hol lehet számítani szúnyogirtásra – írta a helyettes szóvivő.

Illusztráció: szentendre.hu

Kadarka.net/MTI/BM OKF
Read previous post:
Close