full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Ezerötszáz érdeklődő a „Klímariadó Tolna megyében!” című rendezvénysorozaton

Ezerötszáz érdeklődő a „Klímariadó Tolna megyében!” című rendezvénysorozaton

2017.09.25. Tizenöt településen mintegy ezerötszázan vettek részt a „Klímariadó Tolna megyében!” címmel indított szemléletformáló rendezvénysorozaton.

A Zöldtárs Alapítvány által megtartott rendezvénysorozat április 21-én Tolnán a Mag-házban indult útjára és szeptember 23-án Nagyszékelyben, az „Alkalmazkodó gyümölcsészet” és a Szüreti felvonulás rendezvények társrendezvényeként ért véget – tudtuk meg Baka Györgytől, az alapítvány kuratóriumi elnökétől.

A rendezvénysorozat keretében az alapítvány munkatársai által felállított Klímasátorban többek között a „Klímariadó Tolna Megyében” kiadvánnyal, tesztekkel, energiatakarékossági tanácsokkal, házi naperőmű tájékoztatóval, ismeretterjesztő játékokkal várták az érdeklődőket Bátaszéken, Bogyiszlón, Bonyhádon, Dombóváron, Döbröközön, Hőgyészen, Nagymányokon, Nagyszékelyen, Pakson, Szekszárdon, Tamásiban, és Tolnán, valamint Kölesden, illetve Zombán.

A tizenöt településre kiterjedő klímarendezvény-sorozatból a legnagyobb látogatottságot a Bonyhádi Autómentes nappal egy időben, szeptember 21-én a Laurus Alapítvánnyal közösen megrendezett Klímanap érte el 210 résztvevővel.

A Tolna Megyei Önkormányzat KEHOP-1.2.0- 15-2016- 00009. számú programja keretében 2017-ben készül el a megye klímastratégiája. A klímaváltozással kapcsolatos rendezvénysorozatot ehhez kapcsolódóan tartották meg.

Fotó: Zöldtárs Alapítvány
Read previous post:
Close