full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Ezért láthat szokatlan repülőgépeket Szekszárd felett

Ezért láthat szokatlan repülőgépeket Szekszárd felett

2018.06.13. Szokatlanul nagy légi forgalomra és az ezzel járó hanghatásra lehetnek figyelmesek a szekszárdiak és környékbeliek a napokban.

Az elmúlt napokban naponta többször is különös, rendkívül alacsonyan szálló repülőgépek szelték át az eget nyugatról keleti irányba  Szekszárd felett. A nagy hanghatásra többen is felfigyeltek, egy olvasónk is azzal a kérdéssel fordult portálunkhoz, hogy milyen repülőgépeket lát, mi az oka a rendkívüli légi forgalomnak.

A Magyar Honvédség közölte: június 10. és 22. között nyolc nemzet részvételével, European Tactical Airdrop Program – Training 18 (ETAP-T 18) néven nemzetközi légi szállítási gyakorlatot tartanak Magyarország légterében.

A gyakorlat keretében nappali és éjszakai repüléseket, valamint teher- illetve ejtőernyős dobásokat hajtanak végre a kijelölt repülőterek és területek körzetében. A repüléseket nagyméretű szállító repülőgépek hajtják végre a megszokottnál alacsonyabb magasságokon. A feladatok végrehajtása során az ország számos területe felett feltűnhetnek, amely az átlagtól nagyobb zajhatással jár.

A Magyar Honvédség és a résztvevő nemzetek a vonatkozó jogszabályok kereti között arra törekednek, hogy a legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok megszokott nyugalmát.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close