full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

Fáklyákkal vonultak a Béla király térre

Fáklyákkal vonultak a Béla király térre

2019.03.14. Második alkalommal tartottak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére fáklyás felvonulást a város és a Babits Mihály Kulturális központ szervezésében csütörtök este Szekszárdon.

Az idén megtartották a tavaly elsőként megrendezett fáklyás felvonulást. A felvonulók a művelődési központnál találkoztak, majd a menet onnan indult fél hétkor a Béla király téri 48′-as emlékműhöz, ahol a Csizmazia Alapítvány és Muslincák Férfikar adott műsort.

Mint azt megírtuk, az 1848–49-es forradalom és szabadságharchoz kötődően március 15-én 9 órakor a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület szervezésében virágokat helyeznek el az alsóvárosi-, és az újvárosi temetőben található 48′-asok sírjánál.

A városi ünnepség tíz órakor kezdődik a Béla király téren, köszöntőt mond Ács Rezső, Szekszárd polgármestere és Fekete Zoltán káplán, az irodalmi műsorról a Szent József Iskolaközpont tanulói gondoskodnak. Az ünnepi megemlékezést eső esetén a Babits Mihály Kulturális Központ Színháztermében tartják meg.

Fotó: Kiss Albert

Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close